Faksimile fra innbydelsen til GBOB Faksimile fra innbydelsen til GBOB
2. september 2012

Nordmenn arrangerer musikkonkurranse

Skrevet av 

Kvalifisering til en verdensomspennende konkurranse for band arrangeres i fire thailandske byer til vinteren. Det er nordmenn som har kjøpt rettighetene til The Global Battle of the Bands - GBOB.


GBOB startet i 2004 i Storbritannia og har nå om lag tjue land som deltakere. Norge er et av landene. Thailand har vært med ett år tidligere, i 2010. Nå har norske interesser kjøpt rettighetene til konkurransen i Thailand og Kambodsja for fem år fremover.

Det er Morten Marthinsen som forteller dette. Han har startet mediehuset Sierra Nevada i Bangkok. Han driver også kaffeimport til Thailand, og utga en periode magasinet Thailand Thailand. Med seg i idéfasen har han hatt den erfarne trønderske musikeren Geir Waade, som på 70-tallet spilte i bandet Hollywood Brats i London sammen med Casino Steel og har vært studiomusiker i Trondheim i mange år.

Som medinvestor har de firmaet Proff  Norge, hvor medeier Oskar Jørgensen er kjent som innehaver av behandlingshjemmet Baan Sabaijai, som nå har flyttet fra Pattaya til  Nakhon Phanom. En veldedig partner er også med, Chi Dee Foundation i Isan, under ledelse av Johnny Borrebæk.

Mediehuset Sierra Nevada er eid av Marthinsen, Waade og Jørgensen. De har et annet prosjekt på gang også, en kortfilm med tittel ”Hunting for the soul of Thailand”, hvor de reiser landet rundt med videokamera.

 

Finale under Bike Week

[ annonse ]

Marthinsen kan fortelle at finalen for Thailand vil arrangeres 15. februar 2013 under den årlige Burapa Bike Week i Pattaya. Her er det normalt over ti tusen deltakere. Regionale finaler vil bli arrangert i Phuket, Pattaya, Bangkok og Chiang Mai. Først ute er Phuket 4. januar, deretter Pattaya 18. januar, Chiang Mai 25. januar og Bangkok 9. februar. Finalene arrangeres på fredager og tidspunktet er 18-23. Det er maksimalt 15 band per regionalfinale og de skal fremføre to sanger på maksimum fire minutter hver.

 

På tv med True Vision

GBOB skal også vises på tv: - Vi har fått bekreftet at vi får kjøpe tv-tid av True Vision til avtalt pris, og kommer til å kjøpe en eller to timer med sendetid kommende februar, sier Marthinsen. Han forteller videre at de er i forhandlinger med moderselskapet True Corporation om å utvikle et konsept for en serie med tv-programmer. True blir i så fall konkurransens hovedsponsor.

Marthinsen forteller at de har ansatt folk i Bangkok for å ta seg av registrering av deltakende band. All informasjon blir å finne på både thai og engelsk.

Nordmennene har fått med seg Central Pattana Group som partner, og regionalfinalene vil derfor arrangeres på Central Festival i Pattaya, Central World i Bangkok og Central Plaza i Chiang Mai.

 

En dommer klar allerede

Nordmennene bak GBOB sikter høyt når det gjelder å skaffe dommere til finalen. De er derfor i skrivende stund i forhandlinger med noen av de absolutt største stjernene i thailands popmusikk; Sek Loso, Aed Carabao, Endorphine, Bodyslam og Tata Young.

Morten Marthinsen sier at det blir holdt pressekonferanse så snart de første dommerne er på plass.

Når det gjelder regionalfinalene vil de satse på lokale dommere. Marthinsen sier de allerede har avtale med et kjent navn i Pattayas musikkverden, Laem Morrison.

 

Dette er GBOB:

GBOB er en talentkonkurranse for ungdom over 16 år, men folk helt opp til 35 år kan delta. Det er et krav at band må spille egenproduserte låter. De kan sende inn sine forslag via GBOBs webside. De som blir antatt betaler 500 baht i deltakergebyr. De som vinner får delta i verdensfinalen.  Den arrangeres  i des

ember 2013. Den var opprinnelig lagt til Moskva men blir ifølge Morten Marthinsen flyttet til Bangkok. Fjorårets finale gikk i Kuala Lumpur og årets går i London.

Som premie får de thailandske vinnerne bruke et profesjonelt studio i Bangkok i to dager og får utstyr til en verdi av 10.000 baht.

(Thailands Tidende utgave 7/2012 - 1. september 2012)

 

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge