[ annonse ]
John A. Haerum John A. Haerum foto: Oddvar Wangberg
2. oktober 2012

«Johna»: – Slik havnet jeg i Pattaya

Skrevet av 

John A. Haerum («Johna») fra Vika i Oslo har bodd i Pattaya i over 25 år og har lang erfaring med forretninger, lov og rett i Thailand.

 

Johna reiste ofte til Østen som agent for filmindustrien. Han måtte alltid skifte fly i Bangkok på returen. Her forteller han hvordan han havnet i Pattaya første gang:

– En gang reiste jeg med SAS ved juletider og flyet var overbooket fra Bangkok til Norge. Flyselskapet tilbød 400 dollar til passasjerer som kunne tenke seg å vente i Bangkok i to døgn på neste ledige fly. Jeg slo til på det tilbudet.

[ annonse ]

Johna ble bitt av basillen: – I 1987 leide jeg meg en stor bil og reiste rundt i hver krik og krok av Thailand i tre måneder. Jeg fant ut at Thailand har en uendelig storslått natur å by på. Men ikke nok med det, i tillegg møtte jeg alle de hyggelige, høflige og gjestfrie menneskene som bor her.

 

Forretningskarriere

– Jeg flyttet ikke til Pattaya først, men bodde en tid i Bangkok, sier han. – Det var ikke jentene i Pattaya som fristet meg, for dem var det nok av hjemme i Norge, men jeg ville ut til havet med sol og sjø.

Johna åpnet et turistkontor i Pattaya, som etter hvert ble en god arbeidsplass. Han forteller: – Advokatkontoret Thai Legal & Associates skjønte at det gikk godt for meg, og jeg ble rett og slett headhuntet for å samarbeide med dem. Det ble åtte år på kontorstolen, og jeg fikk god tid til å sette meg inn i thailandsk lovverk.

Haerum er grunnleggeren av Scandinavian Expats Club i Pattaya. Der var han formann lenge, og er fortsatt aktiv. Han utgir også magasinet The Viking på papir og web. I tillegg driver han firmaet Scan Siam som rådgiver for skandinaver om eksempelvis salg og kjøp av bil, hus og inngåelse av ekteskap.

 

Kjenner alle

John A. Haerum er en omsvermet person. Vi ser ham overalt, på Sjømannskirken, på ulike arrangementer, han snakker i mikrofonen her og holder i kamera der, er på fornavn med ordføreren.

– Det er riktig, jeg har lang erfaring i arbeid med mennesker og får invitasjoner til det meste som skjer her i byen, sier han.

– Nå har du jo fått pensjon fra NAV så da er det vel på tide og overlate ansvaret til andre og pensjonere seg for godt?

– Da må du nok vente til jeg blir gammel nok, og det er ikke ennå, svarer Johna med et bestemt smil.

(Thailands Tidende utgave 8/2012 - 1. oktober 2012)

 

Lest 5842 ganger Sist redigert 13. juli 2017 - 05:09

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Mest lest siste måned

Siste rubrikkannonser

Bangsare ved stranden
( / Leilighet selges)

Bangsare ved stranden

Enebolig i Cha am
( / Hus til salgs)

Enebolig i Cha am

Hus m/tropisk hage til salgs
( / Hus til salgs)

Hus m/tropisk hage til salgs

View Talay 5D – 86 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 5D – 86 kvm

View Talay 3A
( / Leilighet selges)

View Talay 3A

Interaktive oversikter