2. oktober 2012

Hotellenes egne websider billigst

Skrevet av 

I tidligere undersøkelser vi har gjort har nettbyråer som Agoda og Hotels.com vært billigere enn hotellenes egne websider. Dette har nå endret seg. Nettbyråene i vår undersøkelse var 7,9 prosent dyrere i snitt.

Vi foretok et søk på ti ulike tre-fem stjerners hoteller i Bangkok. For å få sammenlignbare kriterier søkte vi etter billigste dobbeltrom med frokost den 10. oktober. Vi tok ikke hensyn til om rommet som ble tilbudt var superior, standard eller annet, fordi dette gjerne varierer fra et nettsted til et annet.

Det viste seg at i sju av ti tilfeller var det billigst å bestille via hotellets egen nettside. I ett tilfelle, Baiyoke Sky Hotell, var Hotels.com og Booking.com like rimelige som hotellets egen pris. Agoda.com var tjue kroner dyrere og Venere.com var fire kroner dyrere. Hvis det legges til at Hotels.com tilbyr hver tiende overnatting gratis, og at Agoda.com har en poengordning som gir omtrent samme fordel, så er nettbyråene i dette tilfellet rimeligere.

Luksushoteller

Luksushotellet Shangri-La skulle ha 1401 kroner for rimeligste rom med frokost. Det var nøyaktig hundre kroner dyrere via Agoda. Booking.com var drøyt hundre kroner dyrere enn det igjen.

Femstjernershotellet Intercontinental tok 1599 kroner på egen nettside. Booking.com forlangte hele 1882 kroner, som er en forskjell på 283 kroner.

Det er fortsatt hoteller som satser mye på å selge via nettbyråer. Disse er billigst gjennom disse byråene. Banyan Tree Bangkok var 67 kroner dyrere enn billigste nettbyrå, mens Furama Silom var hele 107 kroner dyrere.

Tar vare på faste gjester

[ annonse ]

De kjente nettbyråene ser ut til å være mindre konkurransedyktige enn før. I denne undersøkelsen var nettbyråene i snitt 7,9 prosent dyrere enn hotellenes egne nettpriser. Det er blitt stadig flere av nettbyråene, og antallet gjør nok at hotellene står friere i hvilke priser de lar disse selge for.

Det er også mye som tyder på at stadig flere går direkte inn på nettsidene til sine favoritthoteller. Mange av hotellkjedene garanterer at prisen de tilbyr ikke skal kunne underbys av noe nettbyrå. Dette for ikke å gjøre deres faste gjester til tapere. Noen hotellkjeder, som for eksempel den gigantiske kjeden Best Western, gir ikke poeng til medlemmer i deres fordelsprogram om ikke rommet er bestilt direkte.

Bedre betingelser

En skal også være oppmerksom på at et kjent hotell som The Landmark i Bangkok gir muligheten for å avbestille rom helt frem til klokken 16.00. Etter det trekkes et depositum. Flere av nettbyråene tilbyr også kostnadsfri avbestilling av en del hoteller, men langt fra alle. Og i mange tilfeller trekkes det uansett et administrasjonsgebyr fra det som er betalt.

Byråer med spesialavtaler

Tradisjonelle reisebyråer kan ha bedre priser enn de som tilbys av nettbyråene. Det gjelder spesielt byråer som har spesialisert seg på enkelte reisemål. De inngår avtaler med utvalgte hoteller om en grunnpris. Så er det opp til reisebyrået hvor mye kunden skal betale. Spesielt om disse selges sammen med flybillett kan en noen ganger få svært gode priser. Men utvalget av hoteller er begrenset sammenlignet med for eksempel Agoda.com, som tilbyr over tusen hoteller i Bangkok.

Gebyrer på Agoda

Husk at hos Agoda må du klikke deg helt frem til betalingsinformasjon før du får oppgitt prisen som skal betales. Eksempelvis fikk vi oppgitt at rommet vi ville ha på Intercontinental kostet 1443 kroner. Når vi kom frem til betaling kom det administrasjonsgebyr og serviceavgift på 315 kroner i tillegg. Dermed var ikke Agoda billigst lengre. Både Hotels.com, Booking.com og Venere.com oppgir priser som er inklusiv alle tillegg.

Rett fra gaten

Et alternativ er å gå direkte i hotellenes resepsjon og spørre om priser. På mer eksklusive hoteller er det sjelden noe å hente. På to og trestjerners hoteller kan det være lønnsomt hvis du ønsker å bo over lengre tid. Verken nettbyråer eller hotellene selv har ”kvantumsrabatt” lagt inn i sine nettsider. En annen løsning er å sende en e-post hvor du forklarer at du skal bo i lengre tid og ønsker deres beste pris. Gjør klart oppmerksom på om du skal ha med eller uten frokost. Du kan også ringe, men har da ingen bekreftelse på prisen du får oppgitt.

(Thailands Tidende utgave 8/2012 - 1. oktober 2012)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge