2. november 2012

Velg rett med mye i bagasjen

Skrevet av 

Har du mye bagasje med deg til Thailand er det viktig å velge rett flyselskap og billettype. Det kan ofte lønne seg å kjøpe en businessklasse eller økonomi komfort-billett.

Det er store forskjeller i hvor mye bagasje de enkelte flyselskaper tillater sjekket inn. Flyr du med Emirates kan du på økonomiklasse sjekke inn hele 30 kilo. Problemet er bare at du kan få problemer når du står på Gardermoen og skal sjekke inn 30 kilo med for eksempel SAS til København, hvor Emirates flyver fra. SAS tillater 23 kilo, og kan noen ganger være svært strikse på denne grensen.

Flyr du med KLM kan du i tillegg til en koffert på 20 kilo sjekke inn en golfbag med samme vekt. I hvilken grad innholdet i denne golfbaggen blir sjekket er en annen sak. En golfbag kan kjøpes for 4 – 500 kroner. Det er flere andre selskaper som tilbyr gratis innsjekking av golfbagger, skibagger og annet sportsutstyr i tillegg til en koffert.

Det kan også være lurt å sjekke prisene på businessklasse. Er det gode kampanjepriser vil det være billigere å kjøpe en businessklassebillett enn å betale for 20 – 30 kilo overvekt. Billetter på økonomi komfort gir hos de fleste flyselskaper samme rettigheter som businessklassebilletter med hensyn til gratis innsjekket bagasje.

Du skal også sjekke hvilke rettigheter som ligger i ulike fordelsprogrammer. Noen fordelsprogrammer gir deg noen kilo ekstra bagasje på ulike nivåer. Noen gir slike privilegier straks du har blitt medlem.

Stadig flere flyselskaper gir også rabatt om du sjekker inn overvekt på internett. Har du en 20-kilos koffert for mye, så sjekk prisen og bagasjereglene for økonomi komfort eller businessklasse. Det er mye bedre å betale for komfort enn for overvekt. Sjekk rettighetene de ulike fordelskort gir, og om du likevel ender opp med overvekt, sjekk prisene de ulike selskapene krever. Betal på nett, og spar penger.

(Thailands Tidende utgave 9/2012 - 1. november 2012)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge