2. desember 2012

Leserinnlegg: Norsk skattesvindel

Skrevet av 

”Det er helt utrolig at ikke noen er i stand til å ta denne saken inn i en rettssal”

Meg bekjent har ikke Norge reforhandlet noen skatteavtale med Thailand. Det vil si at den skatteavtalen som ble underskrevet i Bangkok 30. juli 2003 er den gjeldende skatteavtalen mellom de to land. At norske byråkrater reiser til Thailand og snakker med kolleger, er ikke en reforhandling av skatteavtalen. Det er ikke slik man forhandler og vedtar lover på denne kloden mellom suverene demokratiske stater.

Visumloven i Thailand kan ikke misforstås, og kan slik den er formet ikke ha unntak bare for nordmenn. Skatteloven i Thailand inneholder også et generelt unntak for de med opphold i landet på et non-immigrant O-visa. Dette unntaket sier at visumloven gjelder alle pensjonister fylt 50 år og som har mer enn 800.000 bath i årsinntekt eller som bankinnskudd. Dette betyr at nordmenn helt åpenlyst blir svindlet av sitt eget fedreland.

[ annonse ]

Jeg bodde i Thailand helt frem til september nå i høst, og hadde null skatt helt til jeg dro. Norske skattemyndigheter var helt innforstått med at jeg ikke skulle skatte til Norge, ei heller til Thailand, siden jeg ikke hadde skatteflyttet fra Norge. Alt som har skjedd med nordmenn i Thailand etter innføringen av kildeskatt er ren svindel.

Skatteavtalen gir ikke Norge rett til å kreve noen form for dokumentasjon fra Thailand for noe som helst i denne saken. Norge har med den gjeldende skatteavtalen plikt til å betale ut all pensjon skattefritt til alle som har skatteflyttet til Thailand fra Norge. Slik er forøvrig snart alle skatteavtaler Norge har med land utenfor EØS.

Det samme gjelder også nordmenn i Brasil. Også der er det ifølge avtalen ene og alene Brasil som kan kreve skatt av pensjonister over 50 år og som har mer enn 2000 USD pr. måned i pensjon.

Det er helt utrolig at ikke noen er i stand til å ta denne saken inn i en rettssal. En dom i byretten koster bare noen tusenlapper.

Sivert Sæterbø

(Thailands Tidende utgave 10/2012 - 1. desember 2012)

 

Lest 2885 ganger

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Vi trenger ditt bidrag!

Mest lest siste måned

Siste rubrikkannonser

Hus i Chiang Mai
( / Hus til salgs)

Hus i Chiang Mai

Najomtien - stor designvilla
( / Hus til leie)

Najomtien - stor designvilla

Raskt salg Koh Samui
( / Land til salgs)

Raskt salg Koh Samui

Bangsare ved stranden
( / Leilighet selges)

Bangsare ved stranden

Enebolig i Cha am
( / Hus til salgs)

Enebolig i Cha am

Interaktive oversikter