[ annonse ]
1. januar 2013

Lederartikkel: Med barnevernlov til Pattaya

Skrevet av 
[ annonse ]

Man finner mye rart når man graver i myndighetenes postjournaler. Fortsatt er det heldigvis journalister som tar seg tid til dette, som vår bidragsyter Terje Engø. Han har blant annet funnet spor etter en avdelingsdirektør i Barnedepartementet som har vært i Pattaya, slik vi skriver på side 11 i denne utgaven.

 

Eli Grut, som jobber i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet, hadde et møte med ordføreren i Pattaya. En engelskspråklig mediebedrift, Pattaya One, var til stede, og de kunne rapportere om at Norge nå skulle bli foregangsland når det gjaldt å hjelpe barn i nød. Spesifikt var det snakk om barn med norske fedre og thailandske mødre.

 

Dette var ikke omtalt i noen norske medier. Thailands Tidende var ikke klar over den nye given, og det var tydeligvis ikke departementet selv heller. En våken nordmann så nemlig oppslaget hos Pattaya One, og sendte en forespørsel til departementet om hvordan de i praksis skulle hjelpe norske barn i Thailand. Hva var svaret han fikk? Jo, at barnevernloven kun gjelder barn som oppholder seg i Norge. Vi håper å få en oppklaring til neste utgave.

Dag A. Ekeberg


Dag A. Ekeberg, redaktør

 

[ annonser ]

(© Thailands Tidende. Utgave 1/2013 – 1. januar 2013)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)