1. januar 2013

Luksusseminar betales av utviklingshjelp

Skrevet av 

I januar arrangerer Direktoratet for utviklingssamarbeid (Norad) et seminar med rundt 30 deltakere i Bangkok. De har valgt byens nest dyreste hotell og bruker over en halv million baht på to luksuriøse dager.

Det er akvakultur som er tema for seminaret. Arrangementet er lagt til Bangkoks nest dyreste hotell, The Peninsula. Normalt er det bare Mandarin Oriental som er dyrere. 6000 baht per natt (rabattert pris) pluss 1600 baht for kaffe og lunsj koster oppholdet.

Offentlige ansattes utgifter til hotell og diett ble i oktober omtalt i Thailands Tidende. En ansatt i en misjonsorganisasjon stilte spørsmål ved behovet for de luksuriøse ordninger som gjelder for statlig ansatte på besøk til Thailand og andre land i regionen. En undersøkelse gjort av Thailands Tidende viste da at norske statsansatte lever mye mer luksuriøst enn danske og svenske kollegaer.

Femstjerners luksus

Det femstjerners luksushotellet The Peninsula ligger ved Chao Praya River. Der ligger de fleste av Bangkoks dyreste hoteller. Shangri-la, et annet luksushotell, tilbys på Agoda til rundt halve prisen, mens Ramada Plaza Menam Riverside Hotel koster under en firedel. Også dette er et femstjerners hotell. Samtlige hoteller har konferanse- og møtefasiliteter. Både The Siam Hotel og Mandarin Oriental Hotel er på de aktuelle datoene dyrere, men normalt er bare Mandarin dyrere.

Seminar til 100.000 kroner

9,4 millioner kroner ble brukt av Norad i Thailand i fjor. Ca. tre millioner kroner gikk til næringsutvikling innen sektoren akvakultur og fiskeri.

Uten at vi har fått bekreftet hvor mye som brukes til samme formål i Thailand i 2013, synes det klart at seminarer som det som arrangeres på The Peninsula spiser en stor del av budsjettet. 30 deltakere x 2 overnattinger x 6000 baht gir 360.000 baht. I tillegg kommer lunsj og kaffe på til sammen 1600 baht x 2 dager, totalt 96.000 baht. Det gir en samlet møtekostnad på 456.000 baht, - cirka 85.000 kroner. Nå er neppe alle deltakere fra Norge, men for en del kommer reiseutgifter i tillegg. Så samlede kostnader kommer nok langt over 100.000 kroner, et slikt møte spiser rundt 5 – 10 prosent av beløpet som i år brukes innenfor det område som skal diskuteres på møtet.

[ annonse ]

Rolls Royce og gratis skopuss

Det må legges til at hotellet i sitt tilbudsbrev og forslag til kontrakt understreker at gjestene får gratis levering av dokumenter til rommet, gratis faks på rommet og selvfølgelig gratis wi-fi. Og som om ikke det er nok, tilbys det gratis skopuss. Og skulle det være vilje til å nyte livet ytterligere, tilbys det skyss frem og tilbake til flyplassen med Rolls Royce for den nette pris av 3900 baht per vei for inntil tre personer.

Det ville vært fullt mulig for Norad å arrangere seminaret på et femstjerners hotell for en samlet pris på under halvparten av det som nå brukes.

Hjelp fra ambassaden

Norad ba den norske ambassaden om hjelp til å finne et sted hvor seminaret kan avholdes i perioden 15 – 18. januar. Pristilbudet som ambassaden i Bangkok har innhentet var godt rabattert, selv om det var dyrt. 6000 baht per natt er rimelig på The Peninsula. På nettstedet Agoda.com koster Deluxe (hotellets navn på standardrom) 13.200 baht på den dato arrangementet finner sted.

(Thailands Tidende utgave 1/2013 - 1. januar 2013)

Skyhøye diettsatser

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Thailand i Norge