1. februar 2013

Flere vil selge billetter til Thailand

Skrevet av 

Cathay Pacific, British Airways, China Airlines og China Southern er blant selskapene som har økt markedsaktiviteten rettet mot Norge. Dette medvirker til et behagelig prisnivå. Vi har undersøkt prisene på 1, 3 og 6-måneders reiser.

Stadig flere flyselskaper begynner å markedsføre sine flyforbindelser til Thailand overfor norske reisende. I vår undersøkelse hadde Air China de rimeligste prisene både i mars og april for billetter til Bangkok med en måneds opphold. Deres priser lå like under 6000 kroner, mens for eksempel SAS og KLM skulle ha henholdsvis 6239 og 6251 kroner. Til denne prisen er ikke Air China særlig konkurransedyktig på grunn av lengre reisetid og ett stopp mer enn SAS og KLM. Men når SAS og KLM har solgt et visst antall seter vil de normalt øke prisen, og da blir det å avgjøre hvor mange hundrelapper en er villig til å betale for å slippe en ekstra stopp og noen timers ekstra reisetid.

 

Finnair og Thai

Thailands Tidende har denne gang valgt å vise hvilke priser en må forvente å betale ved reiser med henholdsvis en, tre og seks måneders varighet og avreise i første halvår. For reiser med en måneds varighet fant vi flere godbiter. Med avreise 7. mai og retur 6. juni kunne Finnair tilby billetter til 4536 kroner. Og reiser du en måned senere, 5. juni med retur 5. juli, kunne Thai Airways skilte med direktefly til 5187 kroner.

 

Lange opphold ofte dyrere

Finnairs lave pris var også gjeldende om du ønsket å være tre måneder i Thailand. Normalt er billetter med langt opphold dyrere enn billetter med kort opphold. Men også Air China var billig på disse billettene. Med avreise i begynnelsen av mars kunne de tilby billetter til 5128 kroner. Slett ingen upris om en er villig til å reise via Stockholm og Beijing.

[ annonse ]

Swiss Air hadde et godt tilbud på tremåneders billetter med avreise i begynnelsen av april til 5158 kroner. Men med bare 45 minutter begge veier til å skifte fly i Zurich er dette billetter for de som ikke har noe i mot å småløpe til gaten for avgang til Oslo.

Ønsker du å være et halvt år i Thailand er det straks færre tilbydere av billetter, med mindre du er reiseklar tidlig på året. Også disse billettene tilbød Air China til 5128 kroner med avreise tidlig i mars. Et søk på mai viste at da var Swiss billigst med en pris på 5162 kroner. Når vi flyttet avreise frem til første halvdel av juli var det bare sju selskaper med reelle priser tilgjengelig på nett. Og absolutt rimeligst var KLM med 6451 kroner. Det er en svært rimelig pris i juli måned. Da vil prisene normalt ligge på over 7000 kroner.

 

Flere satser på Norge

Det er ikke bare Air China som aktivt markedsfører rimelige billetter, China Southern Airways, British Airways og Cathay Pacific gjør det samme. En årsak til at de to sistnevnte selskapene nå svært aktivt forsøker å selge billetter til norske reisende, er et kraftig fall i verdien på det britiske pund. Når dette skrives er pundet nede i 8,88 kroner. Det er forventet at det vil styrke seg litt mot kroner i en kortere periode, før det igjen faller. I løpet av få år, fra oktober 2008 til nå har britiske pund falt mot norske kroner fra 11,30 til 8,85, og mot baht fra 66,48 til 48,69. Det er et fall på 21,7 prosent mot norske kroner og 26,8 prosent mot baht.  Norske kroner har også falt mot baht, men kun i underkant av 16 prosent. Denne svekkingen av pundet svekker sannsynligvis en del av britenes reiselyst. I senere måneder har også euroen blitt svekket mot de fleste valutaer. Samtidig er det økonomisk krise i flere europeiske land, en krise nordmenn i liten grad er berørt av. Derfor satses det på nordmenn, som har høy kjøpekraft.

 

Om undersøkelsen

Flyselskapene har mulighet til å endre sine priser til enhver tid. Derfor er det ikke sikkert du finner igjen akkurat disse prisene når du søker selv.

(Thailands Tidende utgave 2/2013 – 1. februar 2013)

 

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge