1. februar 2013

Charter eller rutefly til Phuket?

Skrevet av 

Det dukker opp stadig flere forbindelser med rutefly til Phuket, som tradisjonelt har vært et reisemål hvor en bruker charterfly.

Ving, Apollo og Star Tour har alle charterfly til Phuket. Men det er ikke alltid så lett å avgjøre hva som er rimeligst og best. Bruker du charterfly er du som oftest bundet til å være i Thailand i en eller to uker. Det kan være kort tid for mange. Men skal en være lengre kan det noen ganger likevel være lønnsomt å sjekke om det er billige restplasser til salgs. Det forekommer at charterselskapene selger ”bare fly” til rundt 3000 kroner. Men disse prisene får en ikke om en vil planlegge i god tid. Dette er restplasser som selges tett opp mot avreisedato.

 

Tør du gamble?

Å satse på at det finnes en billig restplass er gambling, for du risikerer at det kun gjenstår dyre billetter som inkluderer hotell, henting på flyplassen og andre ting. En vil også oppdage at det kan være dyrt å kjøpe ordinær flybillett bare noen få dager før en skal reise.

Vi sjekket også priser på de første tilgjengelige charterturene, og hva rutefly ville koste samme datoer. Det var en del å spare. Men her var en låst til å være et svært begrenset antall netter i Thailand.

 

Må ofte være to

[ annonse ]

Å sjekke charterprisene kan by på noen fallgruber. I søket dukker det for eksempel opp et tilbud på to-ukes billett med en overnatting inkludert. Når en så går til arrangørens hjemmeside, blir en oppmerksom på at prisen er per person når to reiser sammen. Vil en ha enkeltrom blir det dyrere.

En del av charterselskapenes reiser foregår ved bruk av rutefly. Som oftest benyttes Thai Airways, og en må bytte fly i Bangkok. Da er det all grunn til å sjekke om ikke Thai Airways har like gode, kanskje lavere priser selv.

 

Egne fly i vintersesongen

Frem til april opererer charterselskapene med egne charterfly til Thailand. Men i sommersesongen er interessen for Thailand lavere, og da sendes gjestene med rutefly. Charterselskapene får ikke lov av flyselskapene å bare selge billetter. Derfor er det alltid inkludert minimum en natt på hotell i sommersesongen. Og da er prisene som oppgis som nevnt for to personer.

Fortsatt kan det være litt å spare på å reise med charterselskap, men det er stort sett bare når en skal reise på svært kort varsel og det er greit å være borte bare en eller to uker.

 

Ikke avskrekkende

Som vår oversikt over rutefly med utreise i henholdsvis mars og april viser, så er prisene Oslo – Phuket ikke avskrekkende. Dette er priser ved cirka en måneds opphold. Vi fant eksempler på priser under 6000 kroner, men her var reisetiden den ene veien 47 timer. Det betød en stopp på halvannet døgn i Qatar.

Vår konklusjon er at rutefly nok er og blir det beste alternativet for individuelle reisende til Thailand. For en familie som skal på ferie stiller det seg annerledes. De vil gjerne ha en ferdig pakke for å ha tid til å nyte ferien fullt ut.

(Thailands Tidende utgave 2/2013 – 1. februar 2013)

 

 

Sist redigert 2. februar 2013 - 07:21
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Bang Sarey Nordic Resort
( / Hus til leie)

Bang Sarey Nordic Resort

2-roms Pratamnak Soi 4
( / Leilighet til leie)

2-roms Pratamnak Soi 4

View Talay 5c
( / Leilighet selges)

View Talay 5c

Thailand i Norge