[ annonse ]
1. februar 2013

Leserinnlegg: De betaler ikke skatt

Skrevet av 
[ annonse ]

Loven er klar på at norske pensjonister som bor i Thailand på et non-immigrant visum ikke skal skatte verken til Thailand eller til Norge.

Nordmenn som går på turnus i olje- og fiskeindustrien utenfor norske farvann over hele verden betaler ikke skatt til noe land, selv om visumlandet er definert.

Flere hundre nordmenn i Brasil, som faktisk har hus og hjem i Norge, betaler i dag ikke skatt av store lønninger.

Hvorfor det? Jo, de oppholder seg lenger i Brasil enn i Norge og har av den grunn krav på skattefritak fra Norge i henhold til skatteavtalen mellom Norge og Brasil – som for øvrig er likelydende med den Norge har med Thailand.

Disse personene betaler inn skatt til Norge, men legger så frem bevis på at de har oppholdt seg lenger i Brasil enn i Norge gjeldende skatteår, og får all innbetalt skatt tilbakebetalt, minus folketrygdavgiften.

Dette mens pensjonister i Brasil – og Thailand – som skatteavtalen svart på hvitt sier ikke skal skatte til Norge, altså blir trukket kildeskatt i Norge.

Jeg understreker at oljearbeiderne det er snakk om heller ikke bryter noen lov i noe land, men at disse landene ikke har resurser og byråkrati stort nok til kreve inn skatten.

Mvh. Sivert Sæterbø

[ annonser ]

(Thailands Tidende utgave 2/2013 – 1. februar 2013)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)