1. mars 2013

Tomteprisene opp i Bangkok

Skrevet av 

 

For tiden øker tomteprisene i attraktive områder i Bangkok med femten prosent pr år. Det har ført til at nye typer investorer, uten erfaring fra eiendomsmarkedet, begynner å satse på dette markedet.

Kulwadee Sawangsri, direktør hos eiendomsmegler CB Richard Ellis, sier at etterspørselen er stor grunnet at folk kjøper land, ikke for å bygge, men for videresalg med gevinst. Årsaken er at det er veldig lave kostnader i Thailand forbundet med å eie land. Eiendomsskatt betales kun ved kjøp og salg av land, ellers er det i praksis veldig få offentlige avgifter forbundet med landeierskap. Dette er i sterk kontrast til de som kjøper leiligheter i kondominiumer som investering. Da må det nemlig betales fellesavgift.

[ annonse ]

Mrs Kulwadee uttaler til Bangkok Post at det generelt sett er investering i land som gir den høyeste avkastningen. For tiden har de hele 15 prosent avkastning, i motsetning til de som kjøper eiendom som de leier ut, der det er årlig netto avkastning i størrelseorden 4-5 prosent.

Hun sier at mange barn av rike forretningsmenn i Thailand nå forsøker seg på eiendomsmarkedet. De er høyt utdannede og lager profesjonelle prosjekter, ifølge CB.

CB opplyser også at det har vært et stort marked for oppkjøp av eiendom eid av konkursrammede Lehman Brothers, som var en av de amerikanske firmaene som ikke ble hjulpet ut av krisen i 2008. Mercury Tower i krysset  Lang Suan og  Phloenchit Road var en av de siste forretningsbyggene som nylig ble solgt som konkursbo. Det ble solgt til Singapore-firmaet Real Estate Capital Asia Partners for 1.2 milliarder baht.

Mrs. Kulwadee sier at de største prisøkningene har vært i Sukhumvit-området mellom Phloenchit Road and Soi Thong Lor (Sukhumvit Soi 55), hvor etterspørselen er meget stor. Gjennomsnittlig pris i dette området har økt 340 prosent fra 2003 til 2012, ifølge CB. Nå koster det 340.000 baht pr kvadratmeter land i området. Tett etter i økning og pris ligger Silom og Sathon. Der ligger kvadratmeterprisene på rundt 300.000 baht. (dae)

(Thailands Tidende utgave 3/2013 –  1. mars 2013)

 

Lest 1537 ganger Sist redigert 1. mars 2013 - 14:57

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Vi trenger ditt bidrag!

Mest lest siste måned

Siste rubrikkannonser

Hus i Chiang Mai
( / Hus til salgs)

Hus i Chiang Mai

Najomtien - stor designvilla
( / Hus til leie)

Najomtien - stor designvilla

Raskt salg Koh Samui
( / Land til salgs)

Raskt salg Koh Samui

Bangsare ved stranden
( / Leilighet selges)

Bangsare ved stranden

Enebolig i Cha am
( / Hus til salgs)

Enebolig i Cha am

Interaktive oversikter