[ annonse ]
1. april 2013

Service for de som vil betale

Skrevet av 

 

Supersaver krever et gebyr på 149 kroner for at de skal legge inn medlemsnummer i Eurobonus eller annet lojalitetsprogram, eller yte annen service som for eksempel bestilling av mat og lignende på flyet.

Det er også viktig å huske på at mange reisebyråer har servicetelefon som det koster å ringe. Hos Opodo er det å kunne ringe kostnadsfritt inkludert i ”servicegebyret”.

[ annonse ]

Med andre ord forlanger mange byråer betalt for at de skal ta telefonen og svare deg, selv om det er de som har gjort en feil, eller det er et annet forhold du har rett på å endre.

Expedia er et av nettbyråene som ikke overlesser deg med tilbud om ekstra tjenester, men prisene deres ligger normalt 60 – 100 kroner over andre konkurrenter i pris. De forlanger verken gebyr for å yte service eller for å ta i mot betaling med kort. Det betyr at de i praksis ofte er like billige som konkurrentene.

Kilroy rask, Supersaver treg

Kilroy Travel har på lik linje med de fleste byråer en chat på sine nettsider. Der kan du kontakte en av deres ”reisespesialister”. Vi testet denne klokken 15.53 på en mandag. Svar kom i løpet av halvannet minutt. Også Supersaver har i tillegg til telefonbetjent service med svært begrenset åpningstid, en service hvor kunden kan ”chatte” med en reisekonsulent. Da vi forsøkte å få kontakt klokken 16.02 var chatten stengt, og på nettsiden sto følgende melding: ”Vi opplever tekniske problemer med telefonsystemet vårt (…) Du kan sende oss en mail eller chatte med oss.” Vi forsøkte så neste dag. Telefonsystemet var fortsatt rammet av tekniske problemer og  chatten var merket ”opptatt” i den halvtimen vi forsøkte å få kontakt. Vi forsøkte derfor Travelpartner –  og fikk nøyaktig samme melding med hensyn til telefon og chat. Grunnen er at dette er to selskaper som begge kontrolleres av Svenska Resegruppen AB. Hensikten med de mange ”ansiktene” på nett er neppe annet enn at forbrukerne skal forledes til å tro at det er forskjellige selskaper.

(Thailands Tidende utgave 4/2013 –  1. april 2013)

 

 

Lest 1668 ganger Sist redigert 31. mars 2013 - 16:08

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Mest lest siste måned

Siste rubrikkannonser

Bangsare ved stranden
( / Leilighet selges)

Bangsare ved stranden

Enebolig i Cha am
( / Hus til salgs)

Enebolig i Cha am

Hus m/tropisk hage til salgs
( / Hus til salgs)

Hus m/tropisk hage til salgs

View Talay 5D – 86 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 5D – 86 kvm

View Talay 3A
( / Leilighet selges)

View Talay 3A

Interaktive oversikter