1. april 2013

Service for de som vil betale

Skrevet av 

 

Supersaver krever et gebyr på 149 kroner for at de skal legge inn medlemsnummer i Eurobonus eller annet lojalitetsprogram, eller yte annen service som for eksempel bestilling av mat og lignende på flyet.

Det er også viktig å huske på at mange reisebyråer har servicetelefon som det koster å ringe. Hos Opodo er det å kunne ringe kostnadsfritt inkludert i ”servicegebyret”.

Med andre ord forlanger mange byråer betalt for at de skal ta telefonen og svare deg, selv om det er de som har gjort en feil, eller det er et annet forhold du har rett på å endre.

Expedia er et av nettbyråene som ikke overlesser deg med tilbud om ekstra tjenester, men prisene deres ligger normalt 60 – 100 kroner over andre konkurrenter i pris. De forlanger verken gebyr for å yte service eller for å ta i mot betaling med kort. Det betyr at de i praksis ofte er like billige som konkurrentene.

Kilroy rask, Supersaver treg

Kilroy Travel har på lik linje med de fleste byråer en chat på sine nettsider. Der kan du kontakte en av deres ”reisespesialister”. Vi testet denne klokken 15.53 på en mandag. Svar kom i løpet av halvannet minutt. Også Supersaver har i tillegg til telefonbetjent service med svært begrenset åpningstid, en service hvor kunden kan ”chatte” med en reisekonsulent. Da vi forsøkte å få kontakt klokken 16.02 var chatten stengt, og på nettsiden sto følgende melding: ”Vi opplever tekniske problemer med telefonsystemet vårt (…) Du kan sende oss en mail eller chatte med oss.” Vi forsøkte så neste dag. Telefonsystemet var fortsatt rammet av tekniske problemer og  chatten var merket ”opptatt” i den halvtimen vi forsøkte å få kontakt. Vi forsøkte derfor Travelpartner –  og fikk nøyaktig samme melding med hensyn til telefon og chat. Grunnen er at dette er to selskaper som begge kontrolleres av Svenska Resegruppen AB. Hensikten med de mange ”ansiktene” på nett er neppe annet enn at forbrukerne skal forledes til å tro at det er forskjellige selskaper.

(Thailands Tidende utgave 4/2013 –  1. april 2013)

[ annonse ]

 

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Thailand i Norge