Diskusjonen gikk høyt på årsmøtet Diskusjonen gikk høyt på årsmøtet (Foto: Roger M. Larsen - all rights reserved)
1. april 2013

Khon Norway kjemper videre

Skrevet av 

 

Dekning av utgifter ved sykehusopphold samt rettigheter for enker etter nordmenn blir viktig saker for foreningen fremover.

Khon Norway avholdt sitt årsmøte 19. mars. 27 personer møtte opp på Hotel Danmark på Jomtien Beach. Det ble valgt et styre bestående av fem personer. Steinar Nodland bosatt i Sukhothai ble valgt til leder.

[ annonse ]

– Hva er dere opptatt av?

– Det er ikke rettferdig at norske skattemyndigheter skal diktere thailandske skattemyndigheter om hvordan de skal opptre overfor oss som har flyttet hit. Det er heller ikke rettferdig at vi skal måtte reise hundrevis av kilometer for å samle papirer på at vi bor her.

Folketrygden står også i fokus: – Det er ikke rettferdig at vi skal betale mer enn pensjonister som bor i Norge for å være medlem av Folketrygden, og samtidig få vesentlig dårligere rettigheter, sier Nodland.

Nodland er opptatt av forholdet til enker etter nordmenn: – Mange vil ha rett til diverse ytelser som de tilnærmet automatisk ville fått i Norge. Men hva skjer med dem som kommer seg gjennom den byråkratiske møllen for å oppnå sine rettigheter? Jo, norske skattemyndigheter krever skatt fra dem!

Et benkeforslag ba styret se om det var mulig å slippe 90-dagers meldeplikt for pensjonister som betaler skatt til Thailand. Ellers skal styret fremover sjekke om det er mulig å få et kollektivt tilbud på helseforsikring for medlemmene.

– Aktiviteten var ikke på topp i 2012, men nå ser det lysere ut, sier Nodland.  – Jeg tror at det viktigste er å få Khon Norway til å bli en sterk organisasjon internt først. Så får heller relasjoner til andre organisasjoner komme på et senere tidspunkt.

– Vi har sett nok av hatefulle, til dels injurierende, brev til diverse norske myndighetsinstitusjoner fra Thailand. Khon Norway skal ikke stille seg i den rekken. Kanskje kan vi i stedet få noen i tale ved å ha en vennlig, høflig og positiv måte å henvende oss på, sier Nodland.

Resten av styret er: Arild Holtet (Petchabun/Lopburi), Jan Koltveit (Chonburi), Roger M Larsen (Chonburi) og Rune Li (Phitsanoluk).

(Thailands Tidende utgave 4/2013 –  1. april 2013)

 

 

Lest 2797 ganger Sist redigert 31. mars 2013 - 16:07

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Vi trenger ditt bidrag!

Mest lest siste måned

Siste rubrikkannonser

Hus i Chiang Mai
( / Hus til salgs)

Hus i Chiang Mai

Najomtien - stor designvilla
( / Hus til leie)

Najomtien - stor designvilla

Raskt salg Koh Samui
( / Land til salgs)

Raskt salg Koh Samui

Bangsare ved stranden
( / Leilighet selges)

Bangsare ved stranden

Enebolig i Cha am
( / Hus til salgs)

Enebolig i Cha am

Interaktive oversikter