[ annonse ]
1. april 2013

Leserinnlegg: Bruk stemmeretten!

Skrevet av 
[ annonse ]

Pensjonister bosatt i utlandet liker ikke kildeskatten og forkortelsen av oppholdstiden i Norge fra 6 til 3 måneder per år. Forkortelsen av oppholdstiden ble innført for å ta skipsreder John Fredriksen og lignende folk. Men Fredriksen tok med seg kapitalen og arbeidsplassene. Han byttet til kypriotisk pass – fisken glapp. Nå rammes i stedet alle alderspensjonister, olde- og besteforeldre som ønsker å feire jul og sommerferie sammen med sine barn, barnebarn og oldebarn i Norge.

Vi betaler 15% kildeskatt og 4,7% frivillig trygdeavgift, til sammen ca. 20%. Sammenlikner vi med 12 måneders opphold i Norge tilsvarer det en skatteprosent på 60. For å oppnå 60% gjennomsnitt skatt må en ha svært høy inntekt eller liten inntekt ogn høy formue. Det er nesten uoppnåelig .

Gjennomsnittskatten for pensjonistskatteytere i Norge er ca 30%. Pensjonister bosatt i utlandet betaler halv skatt, 15%.  Alle skattytere skal behandles likt. Derfor bør halv skatt tillate inntil et halvt års opphold per år slik det var tidligere. Både kildeskatten og oppholdsbegrensningen fra 6 til 3 måneder ble innført av nåværende regjering.

Under Den norske ambassades orienteringsmøte i 2013 bad jeg ambassadøren gi en orientering om stortingsvalget 2013. Hennes svat var: Alle norske statsborgere har stemmerett.

Det er tydelig at den rødgrønne regjeringen ikke ønsker at pensjonister bosatt i utlandet skal bruke sin stemmerett. Derfor oppfordrer jeg redaktøren til å gi en orientering om fremgangsmåten ved forhåndstemmegivning.

Long Mii

(Thailands Tidende utgave 4/2013 –  1. april 2013)

 

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)