[ annonse ]
Nordens turister blir mer marginale Foto: Gian Cayetano
30. juni 2013

Nordens turister blir mer marginale

Skrevet av 
[ annonse ]

Antall folk fra Norden som reiser til Thailand fortsetter å øke. Men siden visse andre nasjonaliteter øker mye raskere, utgjør Norden en stadig mindre del av turiststrømmen. Den store økningen er blant russere og kinesere.

I årets fire første måneder økte antall nordmenn som reiste til Thailand til 68.636 – mot 67.492 i samme periode i fjor. Økningen på halvannen prosent var ikke nok til å forhindre at andelen nordmenn i den totale turiststrømmen sank fra 0,91 prosent til 0,78 prosent.

Antall dansker falt i årets første tertial. Det ankom 83.102 dansker, tilsvarende 0,94 prosent av alle utenlandske besøkende. I fjor var tlsvarende tall 87.125, noe som ga en andel på 1,17 prosent.

Svenske borgere økte desidert mest i antall blant de nordiske nasjonalitetene. Antall svensker som ankom Thailand var 210.679, noe som utgjorde 2,38 prosent av alle ankozmster. Selv om det var en god økning fra 192,904, var det et fall på hele 0,22 prosentpoeng i andel sammenlignet med i fjor.

 

Antall russere øker raskt

En viktig årsak til at nordiske borgere blir stadig mer marginale i antall er at antall russere øker sterkt. Det økte med nesten 30 prosent fra i fjor til i år i første tertial. Totalt ankom det 733.437 russere, mot til sammenligning 431.000 personer fra Norden (Island er ikke medregnet).

[ annonser ]

Antall russere som besøker Thailand er svært oppsiktsvekkende. I 2009 ankom det 337.000 russiske borgere. Fire år senere, i fjor, var tallet 1,317 millioner.

 

Flere millioner kinesere

Den mest eksplosjonsartede økningen skjer blant kinesere. Antallet kinesiske borgere som ankommer Thailand har økt fra 778.000 i 2009 til hele 2,7 millioner i fjor. Denne økningen bare fortsetter. I årets første fire måneder kom det 1,533 millioner kinesere. Det var en økning på hele 92,8 prosent. Holder denne økningen seg ut året vil antall kinesiske ankomster utgjøre rundt 4,5 millioner i år.

Disse tallene forteller at stadig flere mennesker i Kina og Russland får økonomi som tillater dem å reise til andre land. I mange år har russiske turister vært blant de viktigste gruppene i Tyrkia og Egypt. Men med uro der, og stadig økende interesse for Thailand, vil nok veksten i antall russiske turister øke ytterligere i løpet av året.

Andelen europeiske turister i Thailand har vært synkende i flere år. I første kvartal i år er det også tilbakegang, det til tross for at russiske turister regnes som europeere i statistikken.

 

Kanskje over 26 millioner i år

På kun fire år ser det ut til å bli nesten en fordobling i antall turister i Thailand. Myndighetene har nettopp laget en prognose som sier 26 millioner besøkende i 2013. Det var 14,1 millioner i 2009. Denne økningen vil uten tvil utfordre hotellkapasiteten i høysesong.

Den voldsomme økningen i russiske turister har også resultert i at Aeroflot for tiden har så høy kabinfaktor at de ikke lenger fallbyr billetter fra Oslo billigere enn alle andre flyselskaper.

For øvrig satser nå Thailands turistmyndigheter (TAT) også på andre tidligere sovjetrepublikker. Kasakhstan hadde i fjor ca. 50.000 turister i Thailand, mens Ukraina hadde 45.000 and Usbekistan 30.000. TAT satser nå i alle disse landene, ifølge uttalelser i Bangkok Post.

(Thailands Tidende utgave 5/2013 –  1. juli 2013)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)