[ annonse ]
1. august 2013

Flere turister, sikkerhet viktig

Skrevet av 
[ annonse ]

Turistminister Somsak Pureesrisak har oppjustert prognosene for turistnæringen fra 1800 til 2000 milliarder baht i 2014 og til 2200 milliarder i 2015. Hovedgrunnen er økt turisme fra Kina og Japan. Ministeren er imidlertid bekymret over mafiagjenger i Pattaya og Phuket. Han opplyste nylig på en pressekonferanse at myndighetene i Hong Kong har advart sine borgere om å utvise varsomhet ved besøk til de to thailandske turiststedene.

– Sikkerhet for turister står øverst på agendaen, opplyste Pureesrisak til Bangkok Post. Han har beordret Thailands «FBI», Department of Special Investigation (DSI), til å etterforske mafiagjenger i Phuket og Pattaya. Han nevnte spesielt taxivirksomhet som et problemområde. Også jetski-utleiere ble nevnt.

Målet for turistmyndighetene er å trekke til seg mer velstående turister, men det er den kinesiske middelklassen som dominerer. I fjor sto kinesere for 11 prosent av alle turistene som ankom Thailand. I første halvår i år var tallet oppe i 18 prosent. Det forventes totalt 4,2 millioner kinesiske turister til Thailand i år. (dae)

(Thailands Tidende utgave 6/2013 – 1. august 2013)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)