Forvent kampanjepriser fra British Airways Forvent kampanjepriser fra British Airways Foto: Terje Engø
1. august 2013

Norwegian skaper prispress på flybilletter

Skrevet av 

Mens billettprisene generelt sett har økt innenlands i Norge det siste året, ser det ut til at prisene på billetter til Thailand fortsetter å falle. I høst finnes det priser helt ned mot 4000 kroner tur/retur Oslo – Bangkok.

 

Økt konkurranse, ikke minst fra Norwegian og Thai Airways – som begge tilbyr direkte flyvninger – er en av årsakene til lave priser. En annen årsak er økonomiske problemer i Europa som medfører at enkelte flyselskaper fokuserer på Norge og Sverige, hvor reiselysten ikke har avtatt like mye som andre steder.

 

Thai øker kapasiteten

Thai Airways har økt sin kapasitet på ruten Oslo – Bangkok ved å skifte ut Boeing 777 og Airbus A340 med Boeing 747. Dette er større fly med høyere setekapasitet. Samtidig er setekapasiteten redusert på flyvninger fra København. Denne endringen gjør det mulig for Thai Airways å demme opp for økt konkurranse fra direkteflyvningene til Norwegian. Det er også tydelig at Thai nå forsøker å legge sine priser så nært opp mot Norwegian som mulig.

 

Thai billigst med SAS

[ annonse ]

Siden SAS har kuttet flyvninger fra Skandinavia til Bangkok, har de begynt å aktivt tilby plasser i samarbeid med Thai Airways. I mange tilfeller vil det være lønnsomt å kjøpe en billett med Thai Airways gjennom SAS. Du sparer ofte flere hundre kroner. I tabellen over flypriser ser du en SAS-billett til 4869 kroner og en Thai-billett til 5081 kroner. Dette er nøyaktig samme fly. Er billetten utstedt av SAS har du også rett til 23 kilo bagasje, mot 20 kilo om du reiser med billett utstedt av Thai Airways.

 

4330 kroner tur/retur

I mange søk fremstår Norwegian som det billigste alternativet. Men når man har betalt for mat, drikke og 20 kilo bagasje er Norwegian sjelden rimeligst. Men Norwegian har også fordeler foran konkurrentene. For eksempel flyr de nye Boeing Dreamliner-flyene raskere enn Thai Airways eldre Boeing 747. Faktisk er det en halv til en hel time i forskjell på flytiden mellom Bangkok og Oslo. For dem som mistrives ombord på et fly, kan det kanskje være verdt noen hundrelapper å kutte reisetiden med en time. For andre kan Finnairs billetter i september være et alternativ. Men 31 timers reisetid på utreise frister neppe mange, selv om billetten bare koster 4330 kroner. For rundt 5078 kroner er nok Qatar med reisetid på litt over 15 timer et bedre alternativ.

 

Billige enveisbilletter

Den andre fordelen med Norwegian er at de tilbyr rimelige enkeltbilletter. Med bagasje og mat er det mulig å få disse billettene til i overkant av 3000 kroner. Det er svært rimelig. Er du blant de som reiser med bare håndbagasje, og som kan kose deg med matpakke og noe medbragt drikke, er det mulig å få enveisbilletter med Norwegian for kun 1499 kroner.

 

Flere kampanjepriser kommer

Det er fortsatt mange selskaper som sitter på gjerdet og ikke har kommet med noen kampanjepriser når dette skrives. Det kan være lurt å følge godt med i august om en skal kjøpe billetter i høst. Sannsynligvis vil Swissair og Austrian komme med billetter rundt 4500 kroner tur/retur og også British Airways, som i senere tid har økt sitt fokus på Norge, vil nok tilby kampanjepriser under 5000 kroner.

(Thailands Tidende utgave 6/2013 – 1. august 2013)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge