Tipvipa Solem Tipvipa Solem Foto: Privat
1. september 2013

Thaier i Norge: Der Tipvipa kunne bu...

Skrevet av 

Tipvipa Solem (33) bor i Aukra i Romsdal:

Tryggheten gjør at Tipvipa Solem (33) liker seg best i Norge. Temperaturen synes hun er grei, men det har kanskje noe med at hun ennå ikke har opplevd sin første vinter i øyriket Aukra i Romsdal.

Fødestedet er Bangkok men det er i Norge hun trives best. To år har det gått siden hun giftet seg med sin Torbjørn og det har hittil blitt fire lange opphold i furet, værbitt. På nyåret er målet at oppholdet blir permanent.

 

– Hva tenkte du da mannen din ba deg være med til Norge?

– Da ble jeg glad. Jeg ble også litt redd fordi Norge er noe helt annet enn Thailand på de fleste måter. Jeg var usikker på om jeg kunne bo her, for jeg visste ingenting annet enn at det var levelige temperaturer på sommertid. Men nå føler jeg meg klar til å prøve meg på en skikkelig norsk vinter.

Tipvipa forteller at hun reiste alene den første gangen hun kom til Norge. Da følte hun seg utrygg fordi hun knapt nok kunne snakke engelsk og ikke visste hvordan hun skulle skifte fly underveis. – Det gikk heldigvis bra, ler hun.

 

[ annonse ]

– Hvilken kontakt har du med thaimiljøet når du er i Norge?

– Veldig bra kontakt. Det er seks andre thaier som jeg kjenner her på Aukra, så vi har det veldig koselig sammen når vi møtes. Venninnene mine har forskjellige jobber, noen jobber med laks på fabrikk og noen er hushjelper. Det er litt synd at det virker som det er vanskelig å få andre jobber for thaier i Norge enn de enkleste jobbene. Men når vi er sammen gjør vi som thaier flest… hehe, lager mat, spiser, snakker og koser oss.

 

– Mat, ja. Hva synes du om den norske kosten?

– Nå er jeg så heldig at jeg er gift med en mann som lager fantastisk god norsk mat, sjømat, stek, pølser. Jeg elsker norsk mat, og spiser alt. Eneste problemet er at jeg blir tykkere av det…hehe. Men jeg er ikke bare lat, altså. Jeg lager thaimat som vi spiser sammen med familien.

 

– Hva er de største forskjellene mellom Thailand og Norge?

– Nesten alt er bedre i Norge. Her føler jeg meg trygg og godt ivaretatt på alle måter, det samme kan jeg dessverre ikke si om fødelandet mitt. Alt virker sikkert her, og så slipper jeg å se all korrupsjonen jeg er så lei av. Det eneste problemet jeg har hatt i Norge er at noen nordmenn snakker dårlig til thailandske jenter, spesielt når de har drukket. Ellers stortrives jeg. Jeg vil lære meg norsk så jeg kan forstå alt som blir sagt. De som er unge i Norge er flinke i engelsk, men det er ikke alltid så lett å snakke med eldre mennesker som bare kan norsk.

 

– Hva savner du fra Thailand når du er i Norge?

– Familien. Og så er det enklere å komme seg rundt i Thailand. Aukra er et sted hvor jeg er avhengig av buss og ferje når mannen min er på jobb på havet. Thailand er mye enklere. Også savner jeg å ikke måtte klippe gress…hehe. Vi har en ganske stor tomt her, og ikke for å klage, men det jeg ønsker meg aller mest er en traktorklipper som jeg kan sitte på når jeg klipper plenen.

 

– Hvilken fremtidsdrøm har du angående bosted?

– Mannen min vil gjerne bo halve året i hvert land når han blir pensjonist, og det synes jeg er veldig greit. Det er godt å vite at vi har samme tanker om fremtiden.

(Thailands Tidende utgave 7/2013 –  1. september 2013)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge