1. september 2013

Businessklasse under NOK 15.000

Skrevet av 

Noen ganger koster det 3-4 ganger så mye å fly business som økonomi. Andre ganger kan du finne knalltilbud. Vi har sett på hva businessklasse egentlig koster.

Når man sammenligner ulike flyselskapers businessklasse blir det aldri helt rettferdig. Det er stor forskjell på hvilke tjenester ulike selskaper har bakt inn i billetten. Noen stiller med limousineservice på enkelte flyplasser, andre gjør det ikke. Kvalitet på vin og mat varierer også. Likeledes gir noen selskap fulle poeng i sine fordelsprogrammer uansett hva billetten på businessklasse kostet, mens andre reduserer poengopptjeningen på rabatterte billetter. I visse tilfeller trengs ikke veldig mange reiser på businessklasse før en har tjent opp til en økonomiklassebillett på samme strekning.

 

Billig med Finnair

Det beste tilbudet med businessklasse, vurdert på bakgrunn av pris og reisetid, var det uten tvil Finnair som hadde da vi undersøkte priser 16. august. Vi sjekket priser med utreise fra Oslo 24. september og med retur 23. oktober.

Med svært kort reisetid og en pris på 12.860 kroner var tilbudet fra Finnair suverent. Aeroflot hadde også en bra pris snaue to tusenlapper dyrere. Det aller billigste tilbudet hadde Egypt Air. Men bare 106 kroner billigere enn Finnair, og ikke servering av annet enn alkoholfri drikke, samt hjemmehørende i et land i dyp politisk krise, tok vi med selskapet mest som en kuriositet. Legg til at utreisen tar over 26 timer, noe som betyr et langt opphold i Kairo – så tror vi de vil ha skrint belegg selv om prisen er lav.

For mange reisende er det god plass i og rundt setet og mulighet for hvile som teller. Da legger en ikke inn mer enn helt nødvendig med opphold på flyplasser underveis.

 

[ annonse ]

Dyrere mot jul

Vil du feire jul og nyttår i Smilets land er det fullt mulig å få businessklassebilletter til en fornuftig pris, selv om de ikke er like billige som i september/oktober. Igjen er det Finnair som kommer best ut. De er litt dyrere enn både Turkish Airlines og Qatar, men tar dette igjen med kort reisetid.

Hvis man er ute etter luksus, er det nok ingen tvil om at Qatar scorer høyt – og flere ganger har fått kåret sin businessklasse til verdens beste hos Skytrax. Dessverre tar returreisen et helt døgn. Og selv om businessklassens Lounge og Hall i Qatar er flotte, er neppe hensikten med å reise business å se hvor mye en klarer å proppe i seg av mat og drikke.

 

Mye å spare på økonomi

Det hele koker ned til om en synes forpleiningen på businessklasse er verdt prisforskjellen fra økonomiklasse. Den «billige» billetten til Finnair er fortsatt 8.441 kroner dyrere enn deres billigste økonomiklassebillett. Det er ingen tvil om at en for over 8000 kroner kan få mye for pengene om de heller investeres i oppgradering av hotell i Thailand. Og med Qatar er prisforskjellen ved utreise i september over 11.000 kroner. Da blir det dyre dråper enten en drikker champagne eller fin cognac.

I desember blir nok heller ikke Lufthansa aktuelt på businessklasse hvis en forventer valuta for pengene. Da koster en billett på businessklasse nesten 23.000 mer enn på økonomiklasse. For minstepensjonister tilsvarer dette nesten to måneders inntekter etter at kildeskatten er betalt.

(Thailands Tidende utgave 7/2013 –  1. september 2013)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge