1. oktober 2013

Mer gummi til vegdekke

Skrevet av 

Gummiprisen er lav for tiden. Det har ført til protester og krav om pengestøtte fra bønder. Det har også ført til at lagrene med rågummi vokser. Nå har transportminister Chadchart Sittipunt beordret Thailands vegvesen til å finne måter å øke gummiinnholdet i asfaltblandingen som brukes til vegdekke.

Mr. Chadchart opplyser til Bangkok Post at det for tiden brukes 1200 tonn gummi årlig til vegdekke. Dette ønskes økt til 10,000 tonn. Det skal ifølge ministeren føre til både økt holdbarhet for vegdekket og økte priser og etterspørsel etter gummi i Thailand.

Transportministeren antyder at dekket på en normal asfaltveg har sju års levetid, og at dette kan økes med ca. ett år med økt gummiinnhold. Vegvesenet antyder at kostnadene med en slik økning er 15–18 prosent.

Det eksisterer også et forslag om å bruke gummi i leggingen av nye jernbanelinjer.

Thailandske myndigheter har i mange år hatt kampanjer for økt beplanting av gummitrær. Det har ført til at mange småbønder har satset på dette. De har blant annet fått gratis planter av myndighetene, og det har også vært ordninger for kjøp av gummitrær når de hugges ned etter 25–30 år. Protestene den siste tiden har gått på at det på grunn av myndighetenes kampanje nå er overkapasitet av gummi og at myndighetene har et ansvar for å kompensere bøndene. (dae)

(Thailands Tidende utgave 8/2013 – 1. oktober 2013)

Lest 975 ganger
annonse:

forsiden

Utgave 5-2017 (1. mai):
Abonner på gratis e-avis for å lese denne utgaven

Mest lest siste måned

Siste rubrikkannonser

Leilighet ønskes leid Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage

Påkostet villa Bang Sarey
( / Hus til salgs)

Påkostet villa Bang Sarey

Fullt utrustet villa Bang Sarey
( / Hus til salgs)

Fullt utrustet villa Bang Sarey

Ønsker å leie i Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage

View Talay 3A
( / Leilighet selges)

View Talay 3A