Flyselskapene feirer jul med store gevinster Flyselskapene feirer jul med store gevinster Foto: Cybot586, Flickr
1. oktober 2013

På tide å sikre julebillettene

Skrevet av 

De rimelige julebillettene – både til Thailand og Norge – forsvinner raskt nå. Flyselskapene elsker høytider. Da er folk flest villige til å reise nesten uansett pris.

Selv om en billett til Thailand med utreise tett oppunder jul er relativt dyr, er det også dyrt om en velger andre reisemål. Selv ikke en chartertur til Kanariøyene med innlosjering på et slitt hotell er billig når nordmenn søker varmere steder i julen.

Som tabellene våre viser er det allerede vanskelig å finne priser under 10.000 kroner tur/retur om en skal til Thailand for å feire julen. For de som har ordinær juleferie er 21. desember en naturlig utreisedato med retur 2. januar. Selv det krever at en kan ta et par fridager.

De som er mer fleksible kan spare mange tusen kroner på billettprisen ved å reise ned en uke tidligere og hjem en uke senere. Nå blir jo dette ingen reell besparelse hvis man regner tapt arbeidsfortjeneste, men for mange vil forskjellen i billettpris raskt dekke mye av det en får i ekstra hotellutgifter.

 

Reis via København

Får en ikke anledning til å bestille før nærmere jul er det stor mulighet for at prisene øker ytterligere. Et godt råd da kan være å reise via København. Hvis en ser på de prisene vi har funnet fra København til Bangkok, er det en tusenlapp å spare selv etter at det er kjøpt billett tur/retur Oslo – København. I tillegg til at det er bedre priser rundt juletider hvis en kjøper billett fra København, bør en merke seg at reisene er kortere i tid.

Thailands Tidende har funnet disse prisene blant annet ved hjelp av en søkemotor som heter Matrix Airfare Search. Denne søkemotoren linker ikke til reisebyråer på samme måte som blant annet finn.no,

[ annonse ]

momondo.com og kelkoo.no.

 

Rimeligst å reise til Norge

Det kan være 3000 kroner billigere å reise «mot strømmen» fra Thailand til Norge i juletiden.

På samme tidspunkt som billigste alternativ fra Oslo til Bangkok er en billett som kombinerer Air China International og SAS til den nette pris av NOK 9556 kroner, koster en billett tur/retur Oslo fra Bangkok med AirFrance/KLM 35.470 baht. Omregnet til norske kroner blir det 6590 kroner. Det betyr at det er cirka 3000 kroner billigere å reise hjem til Norge enn motsatt vei.

 

Lange reisetider

Det er viktig å legge merke til reisetidene som oppgis. Et langt opphold på en flyplass er ikke gratis. Ofte er både mat og drikke høyt priset, og da vil timer med venting bli en solid ekstrakostnad. Noen ganger kan det faktisk være både mer komfortabelt og penger å spare på å betale det en direkteflyvning koster.

 

Thai flyr billig for SAS

Skal du hjem til Norge i julen, så var det på vår prissjekk bare et par tusen baht i forskjell på en direkte flyvning og en lengre reise med flybytte. Og merkelig nok, den billigste direktebilletten ble tilbudt av SAS, selv om selve flyvningen blir utført av Thai Airways.

(Thailands Tidende utgave 8/2013 – 1. oktober 2013)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge