1. oktober 2013

EU: Thailand må skjerpe seg

Skrevet av 

Den europeiske handelsstandsforeningen i Thailand, European Asean Business Centre (EABC), har produsert en rapport som gir råd om hvordan Thailand skal kunne konkurrere økonomisk i den nye asiatiske frihandelsorganisasjonen Asean Economic Community (AEC) som skal bli et faktum i 2015. Rapporten kalles «The 2013 European Business Position Paper», og har tre hovedanbefalinger:

1. Thailand må få på plass en frihandelsavtal med EU før AEC trer i kraft.

2. Det må bli større åpenhet fra politikeres side. Det er i dag for vanskelig og uforutsigbart å drive forretningsvirksomhet i Thailand, og

3. Reglene for utenlandsk eierskap må endres slik at bedrifter tør satse mer enn i dag i Thailand.

President i EABC Rolf-Dieter Daniel sier til Bangkok Post at Thailand har opplevd ti år med sterk vekst til tross for uro i verdensøkonomien og interne problemer som naturkatastrofer og politiske problemer. Nå ser imidlertid situasjonen mindre lys ut for Thailand. Vesten, og til dels Kina, opplever stagnasjon i utviklingen, og lokalt thailandsk forbruk og kjøpekraft øker mindre enn før. Opprettelsen av handelsområdet AEC blir også en utfordring for Thailand. Thailand er i dag EUs tredje største handelspartner i Asean-regionen, etter Singapore og Malaysia. Handelen Thailand hadde med EU-land i fjor utgjorde 31 milliarder euro.

Ambassadør David Lipman, leder av EU-delegasjonen i Thailand, opplyser at en handelsavtale mellom EU og Thailand bør være klar til undertegnelse i løpet av kommende år. (dae)

(Thailands Tidende utgave 8/2013 – 1. oktober 2013)

Lest 1268 ganger
annonse:

forsiden

Utgave 5-2017 (1. mai):
Abonner på gratis e-avis for å lese denne utgaven

Mest lest siste måned

Siste rubrikkannonser

Leilighet ønskes leid Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage

Påkostet villa Bang Sarey
( / Hus til salgs)

Påkostet villa Bang Sarey

Fullt utrustet villa Bang Sarey
( / Hus til salgs)

Fullt utrustet villa Bang Sarey

Ønsker å leie i Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage

View Talay 3A
( / Leilighet selges)

View Talay 3A