1. november 2013

Fyll ut søknad om gjenlevendepensjon før du dør!

Skrevet av 

Interesseorganisasjonen Khon Norway kommer med en sterk oppfordring til sine medlemmer. Den ble introdusert på foreningens siste medlemsmøte på Jomtien.

Foreningen beskriver hvordan ens thailandske ektefelle skal søke om gjenlevendepensjon fra norske myndigheter. Det oppfordres sterkt til at man fyller ut skjemaet på vegne av sin ektefelle og deretter oppbevarer det på et sted det kan finnes igjen.

Styremedlemmer i Khon Norway får ofte henvendelser fra gjenlevende ektefeller som har problemer med disse skjemaene. Det er styremedlem Arild Holtet som har laget rundskrivet om dette emnet, som ble presentert på foreningens medlemsmøte på Jomtien 1. oktober.

 

Ser at unntak gis

Om adgangen til gjenlevendepensjon sier Holtet: – NAVs hjemmesider, og veiledningen til søknadsskjemaet vedrørende etterlattepensjon, inneholder formuleringer om at både den avdøde og den etterlatte må ha hatt medlemskap i folketrygden for at enken skal kunne få etterlattepensjon. I samme formuleringer gjøres det oppmerksom på at disse kravene kan det gjøres unntak fra. Styrets forståelse er at det normalt gjøres unntak fra disse kravene.

 

Skatt ikke prioritert

[ annonse ]

Skattespørsmål har ikke høyeste prioritet i Khon Norway, uttaler styreleder Steinar Nodland, men styret vil forsøke å lage en best mulig oppsummering av de forskjellige måtene skattetrekk i Norge og Thailand blir praktisert på, og hvilke konsekvenser de forskjellige alternativene kan ha.

Arild Holtet stilte spørsmål til medlemmene om hva de tenkte om å legge møter til andre steder enn Jomtien, eventuelt å opprette «filialer» av Khon Norway andre steder. Forslaget vakte ikke stor entusiasme, grunnet tidligere erfaringer.

 

Satser på regjeringen

Det ble på møtet bestemt å sende en gratulasjon til den nye regjeringen, og søke å oppnå kontakter når regjeringen er dannet. Det ble uttrykt et sterkt ønske om at Khon Norway måtte lykkes bedre med å få en dialog med den nye regjeringen enn de klarte med den gamle.

Styremedlem Roger M. Larsen minnet om at fulle rettigheter etter folketrygden er den aller viktigste saken for Khon Norway, og at denne saken også er den mest urettferdige og uforståelige.

(Thailands Tidende utgave 9/2013 – 1. november 2013)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge