1. november 2013

Fyll ut søknad om gjenlevendepensjon før du dør!

Skrevet av 

Interesseorganisasjonen Khon Norway kommer med en sterk oppfordring til sine medlemmer. Den ble introdusert på foreningens siste medlemsmøte på Jomtien.

Foreningen beskriver hvordan ens thailandske ektefelle skal søke om gjenlevendepensjon fra norske myndigheter. Det oppfordres sterkt til at man fyller ut skjemaet på vegne av sin ektefelle og deretter oppbevarer det på et sted det kan finnes igjen.

Styremedlemmer i Khon Norway får ofte henvendelser fra gjenlevende ektefeller som har problemer med disse skjemaene. Det er styremedlem Arild Holtet som har laget rundskrivet om dette emnet, som ble presentert på foreningens medlemsmøte på Jomtien 1. oktober.

 

Ser at unntak gis

Om adgangen til gjenlevendepensjon sier Holtet: – NAVs hjemmesider, og veiledningen til søknadsskjemaet vedrørende etterlattepensjon, inneholder formuleringer om at både den avdøde og den etterlatte må ha hatt medlemskap i folketrygden for at enken skal kunne få etterlattepensjon. I samme formuleringer gjøres det oppmerksom på at disse kravene kan det gjøres unntak fra. Styrets forståelse er at det normalt gjøres unntak fra disse kravene.

 

Skatt ikke prioritert

Skattespørsmål har ikke høyeste prioritet i Khon Norway, uttaler styreleder Steinar Nodland, men styret vil forsøke å lage en best mulig oppsummering av de forskjellige måtene skattetrekk i Norge og Thailand blir praktisert på, og hvilke konsekvenser de forskjellige alternativene kan ha.

Arild Holtet stilte spørsmål til medlemmene om hva de tenkte om å legge møter til andre steder enn Jomtien, eventuelt å opprette «filialer» av Khon Norway andre steder. Forslaget vakte ikke stor entusiasme, grunnet tidligere erfaringer.

 

Satser på regjeringen

Det ble på møtet bestemt å sende en gratulasjon til den nye regjeringen, og søke å oppnå kontakter når regjeringen er dannet. Det ble uttrykt et sterkt ønske om at Khon Norway måtte lykkes bedre med å få en dialog med den nye regjeringen enn de klarte med den gamle.

Styremedlem Roger M. Larsen minnet om at fulle rettigheter etter folketrygden er den aller viktigste saken for Khon Norway, og at denne saken også er den mest urettferdige og uforståelige.

(Thailands Tidende utgave 9/2013 – 1. november 2013)

 

Lest 1846 ganger Sist redigert 1. november 2013 - 15:45

Likte du denne artikkelen? Lik Thailands Tidende på Facebook:

annonser:

forsiden

Utgave 3-2017 (1. mars):
Abonner på gratis e-avis for å lese denne utgaven

Siste rubrikkannonser

Utleieprosjekt i Hua Hin
( / Til salgs)

Utleieprosjekt i Hua Hin

Honda City, Jomtien
( / Til salgs)

Honda City, Jomtien

Vil leie leilighet i Pattaya
( / Tjenester)

noimage

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Toyota Avanza 1.5 S 2007
( / Til salgs)

Toyota Avanza 1.5 S 2007