[ annonse ]
1. november 2013

Leserinnlegg: Avskjed og skjevhet i Sjømannskirken

Skrevet av 
[ annonse ]

Det ble holdt avskjed i Sjømannskirken med avtroppende prest Jan Olav Johannessen den 29. september. Det var gudstjeneste med flere innslag, bl.a. fra barnehjemmet Baan Jing Jai. Etter gudstjenesten var det et rikholdig kakebord og det ble holdt taler til de mange fremmøtte.

Slik jeg forstår bibelen er det ingen som står over andre i Guds øyne, verken i menigheten eller blant de ansatte i kirken. Det gjelder kun et overordningsprinsipp angående praktisk ledelse. Derfor synes jeg proporsjonaliteten angående avskjed med ansatte, og også frivillige i kirken, er meget skjev. Sjømannskirken hadde ikke eksistert i sin nåværende form uten alle frivillige som jobber der – samt prester og andre som vikarierer opptil tre måneder gratis. De får kun dekket reiseutgifter, opphold og mat. Det er aldri noen offentlige tilstelninger og festivitas når disse slutter eller tar avskjed.

Innlegget er ikke ment som noen kritikk av Jan Olav. Slike avskjeder med prester, i alle fall her i Pattaya, har tidligere vært holdt i lignende former. Og en blir vel bundet opp i forhold til tradisjon. Men kirken bør endre sin praksis på dette området i tråd med likebehandling.  Jeg er glad i Sjømannskirken, bl.a. dens inkluderende praksis. Men jeg ønsker å fremheve alle de som gjør det mulig å utøve de mange positive aktiviteter i den.

Carsten Røisli

(Thailands Tidende utgave 9/2013 – 1. november 2013)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)