Torkjell Berulfsen setter kursen mot Thailand. Torkjell Berulfsen setter kursen mot Thailand. Foto: Ole Kaland
1. november 2013

NRK søker nordmenn i Thailand

Skrevet av 

Er du pensjonist eller uføretrygdet i Thailand har du sjansen til å ende opp på TV. Torkjell Berulfsen setter i desember kursen mot Thailand for å lage en ny programserie. Arbeidstittelen er «Lykkelig alderdom – Edel årgang».

Berulfsen har hatt stor suksess med sine programserier på NRK, som ofte har dreiet seg om temaet livsnytelse. Også denne gangen er det positivitet og underfundig lun humor som skal ligge i bunnen.

– Den røde tråden i programserien er jakten på den glade pensjonist og trivselsfaktoren som mange opplever etter å ha gjort sitt i arbeidslivet. Det å nyte sitt otium og det å finne andre meningsbærende aktiviteter forutsatt at helsen holder og økonomien er rimelig under kontroll, forteller en engasjert Berulfsen. Det er planlagt fire programmer a 20 minutter.

 

Tabloiditet, nei takk

– Noen har blandede erfaringer når det gjelder å stille opp for norske TV-team som skal lage reportasjer om nordmenn i Thailand. Kan de som stiller opp føle seg trygge på at de ikke vil angre i ettertid?

– Vi bruker ikke tabloide virkemidler, og skal ha et smil og et glimt i øyet som gjennomgangstema. Vi er absolutt ikke ute etter å henge ut noen, men rett og slett å vise at denne pensjonisttiden som mange frykter kan være en ny vårløsning. Franskmennene snakker om «la deuxieme jeunesse», den andre ungdomstiden. Vi ser etter nordmenn som trives i nettopp dette landet, og da primært pensjonister eller uføretrygdede.

 

[ annonse ]

Masse aktiviteter

Berulfsen sier at det gjør ham glad når han treffer seniorer som er i aktivitet på en positiv måte.

– Det er fantastisk å se hvor mange menn som begynner å skru og pusse opp ting når de blir pensjonister. Det kan til og med dreie seg om fly, skip og jernbane, ler Berulfsen. – Og kvinner kaster seg over korsang, språkkurs, eldreuniversiteter og sosialt arbeide.

Berulfsen forteller at i følge Statistisk Sentralbyrå er det 37.500 nordmenn som har valgt å bosette seg i utlandet. – Hvorfor akkurat utlandet, blir vel et gjennomgangsspørsmål til nordmenn som har valgt Spania, Florida og Thailand fremfor å bli værende i Norge, sier Berulfsen, som har tilbrakt en ferie på Koh Samui, hvor han etter eget utsagn stortrivdes.

 

– Meld dere på

Producer Hermann Gran, med 45 år på baken innen tv-produksjon, blir med på reisen. Ønsker du å melde deg til tjeneste blant deltagerne som skal plukkes ut er han mannen å kontakte.

– Vi kommer til Bangkok den 28. november, og blir i to dager, forteller han. – Deretter drar vi til Pattaya og Phuket. Vi gleder oss veldig til å komme nedover, og jeg kan kontaktes på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. for de som ønsker å melde seg på som aktuelle kandidater, både kvinner og menn som gjerne har litt tv-visuelle interesser, forklarer Gran.

Serien skal sannsynligvis sendes i begynnelsen av 2015.

---

Fem kjappe med Berulfsen

1. Hva var den største kulturelle aha-opplevelsen da du ferierte i Thailand?

– En tungt bevæpnet offiser på flyplassen i Bangkok som så på meg med en mine som tilsa at dette kunne komme til å ende opp med arrestasjon. Jeg prøvde meg på et uskyldig smil. Da eksploderte ansiktet i to skinnende perlerader med tenner og han sa «Welcome to Thailand». Joda, jeg var kommet til Smilets Land.

2. Hvilken thailandsk matrett pirret smaksløkene mest?

– Alle de vidunderlige grønnsakene og det rause samspillet mellom svin og kylling.

3. Hva opplevde du var den største forskjellen på thai og norsk lynne?

– Den smilende, oppmerksomme høfligheten hos thaiene.

4. Gikk du på noen kulturelle eller språklige blemmer?

– Jeg tror ikke det.

5. Hvor kommer Berulfsen selv til å tilbringe mesteparten av sin andre ungdomsperiode?

– Sannsynligvis i Sør-Frankrike. Jeg blir mindre og mindre glad i snø og is og vil heller høre lyden av mine sommersko på asfalt enn det muntre kneppet av en lårhals som brekker i Bogstadveien.

---

Torkjell Berulfsen (70):

- Journalist, komiker, forfatter, foredragsholder og programleder.

- Utdannet filolog, har jobbet i NRK i en mannsalder.

- Kjent fra bl.a: Reiseradioen, Nitimen, Borgulfsen (med Knut Borge), Edle dråper, Opp i røyk, Ganefryd, Berulfsens pengebinge: Pengenes historie, Berulfsens fargerike og Berulfsens konspirasjoner.

- Kåret til beste programleder under Gullruten 2007 for «Berulfsens fargerike». Mottatt Lytterprisen fra Riksmålsforbundet.

 

Hermann Gran (69):

- Producer, director, fotograf og redigerer i NRK siden 1969.

- 45 år innen tv-produksjon, barneprogrammer i 30 år, dokumentarer og drama. Har blant annet produsert Portveien 2, Sesam Stasjon og Newton.

- Utdannet ved London School of Film Technique.

 

(Thailands Tidende utgave 9/2013 – 1. november 2013)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge