1. desember 2013

Utlendinger vasker i Norge

Skrevet av 

Kun ett av elleve renholdsselskaper i Rogaland har et betydelig antall nordmenn ansatt. De andre har nesten utelukkende utlendinger, inkludert thaier, viser en undersøkelse gjort av Stavanger Aftenblad.

ISS Norge har en tredel nordmenn. Firmaet har en lang historie i fylket og er nøye på å følge tariffavtaler. De mener det er hovedårsaken til at også nordmenn jobber der. ISS har 133 nordmenn blant de 395 ansatte, ifølge avdelingssjef Gudrun Rasch. Ellers er det 70 personer fra Polen, 70 fra Litauen, 20 fra Latvia og 20 fra Thailand. Firmaet har renholdsansatte fra 38 nasjoner, sier Rasch.

– ISS Norge hadde aldri vært den bedriften vi er i dag uten arbeidskraft fra utlandet. Samtidig prøver vi å sette sammen grupper der nordmenn også er med. Det gir god drahjelp i språkopplæringen til de som holder på å lære seg norsk, sier Rasch.

I firmaet AB Solutions er situasjonen en helt annen. De har 120 ansatte men ingen nordmenn. De ser et økende antall rumenske søkere. Ellers er det Polen og Litauen som dominerer. (dae)

(Thailands Tidende utgave 10/2013 – 1. desember 2013)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge