Alf Helge Jordal (t.v.) og Jan-Arne Olsen holder til i Pratamnak Soi 6 Alf Helge Jordal (t.v.) og Jan-Arne Olsen holder til i Pratamnak Soi 6 Foto: Dag A. Ekeberg
1. desember 2013

Bygger condo for kresne nordmenn

Skrevet av 

Kondominium nummer to er under bygging for Alf Helge Jordal og Jan-Arne Olsen i Pattaya. Siam Royal Ocean View er navnet, og fokuset er på store leiligheter for kresne kjøpere. 18 av de 25 leilighetene er solgt allerede. De fleste kjøperne er nordmenn.

 

Det første bygget, Siam Ocean View, sto ferdig i september 2009. Det er et 7-etasjes kondominium på Pratamnak Hill. Bygget har 43 leiligheter i størrelse fra 81 kvadratmeter og oppover. Thailands Tidende hadde et intervju med Jordal i 2011, og han innrømmet at han knapt hadde hatt en fridag siden byggestarten.

Det var nok grunnen til at Jordal ikke var klar for å gå i gang med et nytt bygg før Jan-Arne Olsen foreslo at de skulle gjøre det sammen, og prosjektet Siam Royal Ocean View ble født. De jobber nå sammen og deler på arbeidsoppgavene. Kontoret de sitter på skal bygges om til klubbhus og restaurant når Siam Royal Ocean View er ferdig. Samtidig lages det et stort svømmebassenganlegg mellom de to byggene.

 

Hvem kan man stole på?

– Har dere lært noe siden det første bygget?

– Vi har lært hvem vi kan stole på og hvem vi ikke kan stole på, svarer Alf Helge. – Vi har også lært å følge ekstra nøye med på alle detaljer, sier han. – Vi betaler når gitte milepæler er nådd, ikke før. Likeledes har vi ansatt en egen formann som kontrollerer entreprenørens jobb og sjekker kvaliteten på materialer som sement og stål.

[ annonse ]

De første byggearbeidene startet 1. juli. Grunnarbeidet tar mye tid, og i skrivende stund er de i ferd med å bygge første etasje. Men deretter går det raskt, de forventer å reise en etasje pr 7–10 dager. Hele bygget skal etter planen være reist i slutten av januar. Jan-Arne sier at de i skrivende stund ligger en uke eller to foran skjema. Tid for innflytting er satt til 1. oktober 2014. De minste leilighetene er på 91 kvadratmeter.

 

Satser på isolering

Bergenskarene legger stor vekt på isolering. De bruker doble PVC-vinduer levert fra det tyske firmaet ARC. I tillegg er det 40 centimeter tykke vegger mellom leilighetene. Nytt for bygg nummer to er at det også sprøytes inn isoleringsmateriale mellom etasjene.

– Vi legger merke til at en del utbyggere sparer mest mulig på byggematerialene. Det fører til at utgiftene til syvende og sist blir overført på de som kjøper leiligheter, sier Alf Helge. – Våre leiligheter koster litt mer enn gjennomsnittet, men kvaliteten er mye bedre.

 

Ny type aircon

Det nye bygget vil få en ny type luftavkjøling. Det er snakk om et såkalt «Super Multi Inverter»-system hvor det kun er én utendørsenhet pr leilighet, selv om det er tre enheter inne i selve leiligheten. Dette er med på å spare strøm i tillegg til at støyen reduseres.

I lysopplegget bruker de LED-pærer som har mulighet for dimming. Det er snakk om kun 3 watt pr pære.

– Det hadde nok vært mulig å bygge billigere ved å bruke dårligere kvalitet på materialer som ikke er så synlig, sier Jan-Arne. – Men gjør man det vil det dukke opp problemer i etterkant.

Jan-Arne forteller at de vil bruke brannsikre sikkerhetsdører i stål som ytterdører.

 

Mest langtidsleie

Det er hovedsaklig nordmenn som kjøper leiligheter hos Alf Helge og Jan-Arne, selv om de har både australiere, engelskmenn, sveitsere og franskmenn blant kjøperne.

De driver også med langtidsleie av leiligheter på vegne av kundene:

– Vi kunne drevet med korttidsleie, sier Alf, – men det blir en helt annen drift. Man tjener litt mer, men det blir mer slitasje, mer vedlikehold og mer administrasjon.

Vi spør om hva som blir prosjekt nummer tre for bergenserne:

– Vi tenker naturlig nok på dette, sier Jan-Arne. Men han påpeker at de nå er fullt opptatt av å ferdigstille prosjekt nummer to:

– Det er viktig å konsentrere seg om én ting av gangen, sier han. – Nå handler det om Siam Royal Ocean View.

---

Alf Helge Jordal:

Alf Helge Jordal (45) fra Bergen er utdannet elektriker og jobbet som dette i nærmere ti år.

Etter dette var han med å starte bruktbilforretning i Bergen, som han var med å drive i 10 år. I 2005 bestemte seg for å flytte og satse i Thailand, og solgte det meste i Bergen. Jordal har likevel ikke sagt helt farvel til hjembyen. Han eier fortsatt et eiendomsfirma som driver med utleie.

Jordal er gift thai siden 2004 og har en sønn her.

Jan-Arne Olsen:

Jan-Arne Olsen (49) arbeidet 25 år i den offentlige sosialsektoren i Bergen.

Etter det startet han privat virksomhet, som avlastet kommunen innen helsetjeneste.

Han har vært å finne i Thailand siden 1998, men det var først for 4 år siden at han tok steget, avsluttet virksomheten i Norge, og begynte prosessen med å flyttet hit for godt.

Han har vært gift med sin thailandske kone siden 2003.

(Thailands Tidende utgave 10/2013 – 1. desember 2013)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Thailand i Norge