1. desember 2013

Vil danne 10.000 nye menigheter i Sørøst-Asia

Skrevet av 

Den kristne organisasjonen Troens Bevis i Kvinesdal har en visjon om at 1.000 lokale evangelister skal være med å plante 10.000 nye menigheter i Sørøst-Asia. Det er Rune Edvardsen, sønn av Aril Edvardsen, som sier dette til avisa Dagen. Tidligere Thailand-misjonær Oddvar Johansen er også intervjuet, og han synes tallet høres voldsomt ut, men tror det kan være mulig i et langsiktig perspektiv.

Johansen sier: – Jeg har jo sett opp igjennom årene hva de innfødte evangelistene våre gjør i Afrika og India. For 1.000 innfødte evangelister er det ikke noe problem å plante 10.000 menigheter. Noen planter kanskje en eller to, men de aller fleste planter flere menigheter som reproduserer seg selv på kort tid.

Rune Edvardsen forteller at tanken om å satse i Sørøst-Asia var noe som for alvor ble vekket til live under et ferieopphold i Florida. Dette resulterte i at han senere reiste på en såkalt backpackertur til Asia.

– Jeg sa til Herren at dersom dette var hans plan for oss, måtte han lede oss til kontakter som vi kunne bygge videre på, sier Edvardsen. Under turen til Asia fikk han møte kristne nasjonale ledere som står i bresjen for vekkelse i Thailand, Nepal, Himalaya, Kambodsja og Vietnam.

Troens Bevis Verdens Evangelisering, som er det fulle navnet til organisasjonen, har opp igjennom årene hatt arbeid og støttet evangelister i flere asiatiske land, men aldri i det omfanget det nå legges opp til.

– Noe av tegnet på at vi satser i rett tid er at dette er et område som andre organisasjoner også prioriterer. Dette er den mest befolkede verdensdelen, men samtidig den med færrest kristne i verden, sier Edvardsen.

Oddvar Johansen, som er regionleder for Norsk Pinsemisjon i Asia, var selv misjonær i Asia fra 1965 til 1984. Han hadde Thailand som hovedbase. Han sier: – Da vi kom til Bangkok i 1965 var det få frimenigheter i byen. I dag kryr det av dem. Det viser bare hvilken utvikling det har vært. (dae)

(Thailands Tidende utgave 10/2013 – 1. desember 2013)

 

Lest 720 ganger

Likte du denne artikkelen? Lik Thailands Tidende på Facebook:

annonser:

forsiden

Utgave 3-2017 (1. mars):
Abonner på gratis e-avis for å lese denne utgaven

Siste rubrikkannonser

Utleieprosjekt i Hua Hin
( / Til salgs)

Utleieprosjekt i Hua Hin

Honda City, Jomtien
( / Til salgs)

Honda City, Jomtien

Vil leie leilighet i Pattaya
( / Tjenester)

noimage

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Toyota Avanza 1.5 S 2007
( / Til salgs)

Toyota Avanza 1.5 S 2007