1. desember 2013

Politikere skjelt ut etter enda en båtulykke i Pattaya

Skrevet av 

Nok en dødsulykke skjedde i farvannet rundt Pattaya i november. I forrige utgave skrev Thailands Tidende om de mange speedbåtulykkene i år. 3. november skjedde det en ny ulykke, denne gangen med en ferge som kjørte på et skjær utenfor Koh Lahn og sank. Syv personer omkom, og tallet i år er derfor oppe i tolv totalt.

Dagen etter ble det arrangert et møte på rådhuset i North Pattaya Road. Normalt er det en avmålt og høflig tone på slike møter, men denne gangen hadde presidenten i Pattaya Business and Tourism Association (PBTA) fått nok. Sinchai Wattanasartsathorn fortalte ordfører Itthiphol Kunplome, guvernør  Khomsan Ekachai, Banglamung District-sjef  Sakchai Taengho og diverse ledere fra havneavdelingen akkurat hva han mente om dem. Han sa ifølge Pattaya Mail følgende: – Hver gang det skjer en ulykke arrangeres det møter. Men resultatet er kun at ting settes ned på papir, siden politikere og embetsmenn aldri tar forholdene alvorlig.

Han sa videre at skylden ikke bare kunne legges på båtføreren, men også på de embetsmennene som har som ansvar for å kontrollere båttrafikken utenfor Pattaya.

Båtføreren innrømmet at han gikk på narkotikumet methamfetamin. Men båten hadde ikke blitt sjekket av noen før avgang. Båten hadde tretti prosent  flere passasjerer enn lovlig og antall redningsvester var for lite.

President Sinchai sa også følgende: – Hvis Pattaya fortsetter å ignorere sikkerhetstiltak på sjøen kan jeg garantere at ingen millioninvestering i markedsføring vil hjelpe byen.

Dødsfallene i år har vært rapporter i medier verden over, og har vært elendig reklame for byen og Thailand som helhet. (dae)

(Thailands Tidende utgave 10/2013 – 1. desember 2013)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge