[ annonse ]
Protestleder og tidligere visestatsminister Suthep Thaugsuban. Protestleder og tidligere visestatsminister Suthep Thaugsuban. (Foto: Wikimedia Commons)
2. desember 2013

Selvsikker protestleder ga 48-timers frist

Skrevet av 
[ annonse ]

Statsminister Yingluck og protestleder Suthep hadde et møte i går, søndag kveld. Yingluck har ennå ikke holdt noen offentlig tale, men Suthep holdt en pressekonferanse i dag morges. Der sto han frem som meget selvsikker. Han sa at det ikke hadde kommet noe kompromiss ut av samtalen og at han hadde gitt statsministeren en frist på 48 timer på å gå av.

Suthep har oppfordret folk til å ta fri fra jobben i dag, men rushtiden i Bangkok tyder på at folk fleste dro på jobb som vanlig.

Det har vært opptøyer nå mandag morgen og politiet har brukt tåregass mot demonstranter i nærheten av Metropolitan Police Bureau på Si Ayutthaya Road, ifølge avisen The Nation. Det er likevel stillere i dag enn det var i helgen.

Visestatsminister Pracha Promnok har uttalt at det er utstedt en arrestordre for Suthep. Anklagen er landsforræderi med henrettelse eventuelt livsvarig fengsel som strafferamme.

Det er et bevis på Yingluck-regjeringens svake stilling at dette møtet i det hele tatt fant sted. En statsminister i en sterk posisjon ville sørget for at protestlederen var arrestert istedenfor å gå med på et møte med ham.

Suthep føler seg i en sterk stilling, noe ultimatet overfor en sittende statsminister beviser.

På sosiale media kan det virker som om følelsene nå beveger seg noe imot Suthep og protestbevegelsen. Demonstrantene inntok i går alle større TV-stasjoner og forlangte at de sendte direkte fra en tale Suthep holdt. Akademikere, som har stått solid bak Suthep og demonstrantene, likte ikke at det ble brukt tvang overfor pressen.

(Thailands Tidende Nett, 2. desember 2013)


[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)