Protestleder og tidligere visestatsminister Suthep Thaugsuban. Protestleder og tidligere visestatsminister Suthep Thaugsuban. (Foto: Wikimedia Commons)
8. desember 2013

Mandag avgjørende for aksjonistene

Skrevet av 

Leder av protestaksjonene, tidligere visestatsminister Suthep Thaugsuban, satser alt på demonstrasjonene mandag 9. desember. Han har uttalt at hvis det ikke kommer tilstrekkelig med demonstranter vil han gå av som protestleder og be om at demonstrasjonene avsluttes. Han har imidlertid ikke spesifisert hva han mener med «tilstrekkelig mange». Det er forventet at mennesker reiser inn til Bangkok, men omfanget er det vanskelig å spå. Politiet har startet med å bygge og forsterke barrikader rundt viktige offentlige bygninger.

Samtidig har i dag statsminister Yingluck Shinawatra holdt en tale via TV, hvor hun sier at regjeringen er åpen for å skrive ut nyvalg. Dette er imidlertid ikke i tråd med opposisjonens ønsker. De har foreslått at det skal dannes et såkalt «People's Council» og at en ny statsminister skal utpekes via kongelig resolusjon. Yingluck sa at hun umulig kunne gå med på dette, da det var i strid med Thailands demokratiske grunnlov.

Yingluck sa videre at hun ikke har planer om å bringe amnestiloven på banen igjen. Motstanderne har hevdet at den loven ble foreslått kun for å sikre broren Thaksins hjemkomst til Thailand.

Det er nasjonal helligdag i Thailand tirsdag 10. desember. Det dreier seg om Grunnlovsdagen, som markerer innføringen av landets første offisielle grunnlov i 1932. Svaret på hvor sterkt dagens grunnlov står i Thailand får man kanskje på selveste Grunnlovsdagen.

SISTE (kl. 17.00): Det demokratiske partiet har nettopp kunngjort at deres medlemmer i Representantenes hus vil gå av. De utgjør det nest største partiet med 153 av de totalt 500 representantene. Det var tidligere statsminister Abhisit Vejjajiva som kunngjorde dette på en pressekonferanse.

(Thailands Tidende Nett, 8. desember 2013)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge