1. januar 2014

Nye kinesiske lover påvirker turismen til Thailand

Skrevet av 

For drøyt tre måneder siden begynte myndighetene i Kina å håndheve nye reguleringer av markedet for charterturer. Det slås nå ned på såkalte «Zero Dollar Tours» – billige pakketurer hvor arrangørene først tjener penger når deltakerne mer eller mindre presses til å kjøpe overprisede varer i landet de besøker.

Thailand er et av de store markedene for kinesiske turister. Nesten tre millioner kinesiske turister ankom Thailand i 2012, og for 2013 er tallet forventet å ligge nærmere fire millioner.

I den siste tiden har det imidlertid blitt observert en nedgang i antallet kinesiske ankomster, melder Bangkok Post. 85 prosent av alle internasjonale ankomster på Don Mueang Airport i Bangkok kommer fra Kina. Det var i november og desember en reduksjon på 30 prosent i disse ankomstene. Dette gjaldt i all hovedsak turer som var booket før protestaksjonene i Bangkok startet, så den politiske situasjonen i Thailand er antakeligvis ikke grunnen til nedgangen.

Chaturongkapon Sodmanee, daglig leder på Don Mueang Airport, kan ikke se andre forklaringer på nedgangen enn det nye lovverket i Kina. Han tror imidlertid at tallet på kinesiske turister vil komme tilbake når turarrangørene får tilpasset seg de nye lovene. Et annet tiltak som han tror vil være positivt, er at det nå skal gis 15 dagers opphold uten visum for besøkende fra Kina. (dae)

(Thailands Tidende utgave 1/2014 – 1. januar 2014)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge