[ annonse ]
1. januar 2014

Servicekontor for nordmenn i utlandet under utredning

Skrevet av 

Regjeringserklæringen fra Sundvollen har et eget kapittel om nordmenn i utlandet. Der står det blant annet at det skal vurderes å etablere et servicekontor for nordmenn i utlandet i samarbeid med NAV og Skattetaten.

Vi spurte rådgiver Arne-Rune Gjelsvik i Frp om dette:

– Er det pr i dag noe mer konkret å fortelle angående servicekontor for nordmenn i utlandet?

[ annonse ]

– Nei, ikke noe mer konkret, men regjeringen jobber med det, og vi får forhåpentligvis et svar på hvordan dette blir tidlig i 2014.

Gjelsvik utdyper poenget med et servicekontor i en e-post til en av våre lesere i Cha-am: «Skatteavtaler og internasjonal beskatning er et meget krevende felt innen skatteretten. Det at nordmenn i utlandet har ett kontor å forholde seg til som kan reglene godt både innen skatt og trygd, tror vi vil lette situasjonen for mange som i dag har opplevd en mur av byråkrati».

Når det gjelder kildeskatten, hadde Gjelsvik ikke noe konkret nytt å komme med, bortsett fra at han bekrefter at det skal foretas en gjennomgang av ordningen.

Regjeringen er tydeligvis klare over noen av problemene som finnes for nordmenn i utlandet. I regjeringserklæringen står det nemlig følgende: «Forskjellsbehandling og mangelfull informasjon fra ligningskontor og folkeregister har satt mange i en vanskelig situasjon».

Andre punkter i regjeringserklæringen angående nordmenn i utlandet er å sikre gode betingelser for Sjømannskirken, ta hensyn under utarbeidelse av internasjonale avtaler og legge til rette for internasjonale skoler og IB (International Baccalaureate) i Norge, for å gjøre det lettere for familier å bo periodevis i utlandet. (dae)

(Thailands Tidende utgave 1/2014 – 1. januar 2014)

 

Lest 1079 ganger Sist redigert 2. januar 2014 - 15:20

Lik Thailands Tidende på Facebook:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonse ]

Interaktive oversikter

Siste rubrikkannonser

View Talay 5D – 86 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 5D – 86 kvm

Leilighet ønskes leid Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage

Påkostet villa Bang Sarey
( / Hus til salgs)

Påkostet villa Bang Sarey

Fullt utrustet villa Bang Sarey
( / Hus til salgs)

Fullt utrustet villa Bang Sarey

Ønsker å leie i Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage