1. januar 2014

Thailandske yrker: Interiørarkitekt

Skrevet av 

Med taktisk venneverving i eiendomsutviklermiljøet i Bangkok fyller Sawi Sadtenee (33) fort opp arbeidsdagene og -nettene som interiørarkitekt.

 

Det var hennes store lidenskap for tegning som startet det hele. Med null interesse for engelsk, og et tilnærmet døvt språkøre, bestemte hun seg for å satse på et yrke hvor hun kun trengte å forholde seg til sine landsmenn.

– Jeg fikk mye skryt for tegningene mine som liten. Etter hvert trodde jeg på all rosen jeg fikk, og innså at jeg hadde et talent. Fra da av var jeg veldig fokusert på å ta den utdannelsen jeg trengte. Det var en stor dag da jeg fikk mitt vitnemål som ferdigutdannet interiørarkitekt fra Rajamangala University, forteller Sawi.

 

Fra 13.000 til 30.000

Etter syv år i faget har hun i dag så mange oppdrag at hun kunne jobbet døgnet rundt, men hun bremser litt og tar seg tid til noen timers søvn.

– Det føles som om jeg alltid jobber. Etter noen år som fast ansatt med 13.000 baht i månedslønn innså jeg at det ikke var en god nok inntekt til å leve et godt liv i Bangkok, med de forpliktelsene jeg har familiært og privat. Da begynte jeg å skaffe meg venner som drev med eiendomsprosjekter, og det førte til at det strømmet på med frilansoppdrag.

[ annonse ]

Sawi har fortsatt fast jobb, men det er bare en del av arbeidsdagen:

– Jeg må innrømme at jeg prioriterer frilansoppdragene oftere og oftere, til min sjefs ergrelse. Men jeg føler at jeg ikke har noe valg, for nå som jeg jobber så mye så har jeg en inntekt på rundt 30.000 baht, noe jeg nesten må ha for å klare meg godt.

 

Dårlig økonomi – dårlig smak

– Du som er opptatt av mote og moderne stil, hvordan vil du beskrive den gjennomsnittlige thais smak når det gjelder for eksempel fargevalg i boliger?

– Hehe, det kan jeg si veldig mye om. For å være diplomatisk kan man jo si at alle har rett til sin egen smak, men det er for eksempel ikke spesielt vakkert å blande rødt og rosa i samme rom.

Sawi sier at det har mye med økonomi å gjøre. Det blir fort til at folk kjøper både maling og andre materialer på salg: – Man kjøper fliser på salg i en butikk. Så går man til neste butikk og kjøper noen flere fliser, selv om de ikke burde være i samme hus en gang som de første flisene man kjøpte. Så putter man alt dette i ett og samme rom, sier hun og ler.

 

Kjærligheten lider

– Hvordan får du tid til å pleie kjærlighetslivet med den jobbmengden du har?

– Det går fint fordi jeg har funnet den perfekte kjæreste: Hunden min. Han er alltid glad for å se meg og er aldri sur. Hunden min er med meg så lenge den lever.

Sawi har hatt ordentlige kjærester før: – Jeg har forsøkt å ha forhold til menn, men de går fort lei. Den siste kjæresten sa at nok var nok, flyttet ut, og fant seg ei ny jente.

– Så det å jobbe seg i senk er viktigere enn å etablere seg og få et familieliv?

– Jeg har ingen spesielle fremtidsdrømmer. Men jeg er veldig sliten, så jeg må nok gjøre noe med tilværelsen etter hvert.

Mens vi intervjuer Sawi ringer telefonen. Det er en kunde som lurer på om oppdraget hans snart er klart. Sawi ser beklagende på oss: – Jeg må jobbe, og i tillegg i tempelet entur. Har du fått nok nå?

Det hadde vi, men la til:

– Hadde det vært en ide for deg å satse på utenlandske eiendomsutviklere her? Kanskje de betaler litt bedre og samtidig gir deg en kortere arbeidsdag?

– Det har jeg ikke tenkt på før. Vi får se hva fremtiden bringer, avslutter Sawi.

-----

Sawi Sadtenee (33):

Yrke: Interiørarkitekt, utdannet ved Rajamangala University

Bosted: Bangkok, opprinnelig fra Nakhon Ratchasima

Frilansside: facebook.com/firstlinedesign24

Favorittfilm:  Pirates of the Caribbean

Favorittmusikk: Bob Dylan

(Thailands Tidende utgave 1/2014 – 1. januar 2014)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge