Praksisen med tilbud av alkohol varierer sterkt i den muslimske del av verden Praksisen med tilbud av alkohol varierer sterkt i den muslimske del av verden Foto: Brian Johnson & Dane Kantner
1. januar 2014

Alkoholfrie flyselskaper billigere

Skrevet av 

Ikke alle flyselskaper med forbindelse mellom Europa og Bangkok tilbyr gjestene alkohol. De har ofte billigere billetter.

 

Det er stort sett selskaper hjemmehørende i muslimske land som ikke tilbyr alkohol til sine reisende. Egypt Air er aktive i sin markedsføring overfor norske kunder, og de har svært konkurransedyktige priser. Men alkohol blir altså ikke servert. Som en rake motsetning serverer muslimske selskaper som Etihad hjemmehørende i Abu Dhabi, Emirates i Dubai og Qatar Airways alt hva hjertet begjærer av alkohol. Det samme gjelder Turkish Airlines.

 

Tillater medbrakt

Fra Oslo flyr Pakistan Airlines via Islamabad til Bangkok. Få nordmenn bruker selskapet med mindre de skal til Pakistan, men det er ikke noe i veien med verken pris eller kvalitet. Maten ombord er svært god, og de bruker nye Boeing 777 både til Islamabad og Lahore, og videre til Bangkok. Men selskapet er sjelden å finne på de store søkemotorene. De selger stort sett sine billetter gjennom reisebyråer, ofte med nær tilknytning til det pakistanske miljøet i Norge.

Men Pakistan Airlines er mer pragmatiske enn mange andre selskaper som ikke tilbyr alkohol. De ser mellom fingrene med passasjerer som bringer med egen drikke ombord. Litt diskresjon kreves, og hæla i taket blir neppe godtatt.

 

[ annonse ]

Ikke engang taxfree

Medbrakt drikke fungerer ikke om du kjøper en billett med Kuwait Airlines. De er ofte det billigste alternativet fra London til Bangkok, men der ombord er det totalforbud. Det er heller ikke lov å ta med seg taxfree alkohol, selv om denne ikke skal åpnes før du lander.

Saudi Arabian Airlines, som også flyr fra London, er et annet totalt tørrlagt selskap. Men det sies at det de ikke kan tilby i form av alkoholholdig drikke kompenseres med å servere en flott fireretters middag med alt hva hjertet måtte begjære av juice, brus og varme drikker.

Royal Brunei Airlines flyr fra London til Bangkok. De har også bare alkoholfri drikke ombord. De har ofte billige priser.

 

Air Asia uten alkohol

Det finnes mange andre selskaper som ikke serverer alkohol. De færreste forventer å få en dram ombord på Iran Air. Men for mange er det en overraskelse av Air Asia – senest utnevnt som Asias beste lavprisselskap av Airtrax i juni – ikke selger alkohol ombord. Men selskapet har erklært at de følger islamsk sharialov. Det betyr ikke at noen får hugget armen av om de lurer med seg en liten klunk på flyet, men det betyr snarere at det ikke serveres alkohol og at maten er halal.

Det kan være gode penger å spare på å bruke de «alkoholfrie» flyselskapene. Pakistan Airlines har priser i februar helt ned mot 4000 kroner tur/retur Oslo–Bangkok.

(Thailands Tidende utgave 1/2014 – 1. januar 2014)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge