Flyselskapet Qatar er allerede etablert i Oslo. Nå får de konkurranse. Flyselskapet Qatar er allerede etablert i Oslo. Nå får de konkurranse. Foto: Terje Engø
1. januar 2014

Emirates gir Qatar konkurranse i Oslo

Skrevet av 

Flyselskapet Emirates starter flyvninger fra Oslo til Dubai 1. august. Det kan bety billigere billetter for thailandsfarere.

 

Emirates flyr allerede fra København og Stockholm, og til sommeren kommer altså Norge etter. Flyselskapet setter inn en Boeing 777 på ruten mellom Oslo og Dubai. Norwegian har i dag flyvninger til Dubai og vil merke konkurransen. Men det er nok Qatar Airways som vil merke konkurransen sterkest da tilbudene og prisnivåene til Emirates og Qatar er svært like.

Emirates har en konkurransefordel siden de har stor kapasitet mellom Dubai og Bangkok. De flyr både Boeing 777 og Airbus 380 – verdens største passasjerfly. For reisende fra Bangkok er det i skrivende stund fem avganger pr dag, henholdsvis 03:05, 09:05, 09:40, 15:20 og 23:10.

 

Billigst fra Oslo

En sjekk av Emirates’ priser fra Stockholm og København i andre halvpart av januar viser at de mange dager er det rimeligste alternativet med 4530 norske kroner fra Stockholm og 4582 norske kroner fra København. På samme dager var billigste pris fra Oslo helt nede i 4093 kroner med Qatar.

Det har normalt vært rimeligere å fly fra København og Stockholm på grunn av større konkurranse. Dette endret seg da Thai og Norwegian begynte direkteflyvninger fra Gardermoen. Det har også vært medvirkende at Qatar startet flyvninger med forbindelse via Doha til Bangkok. Når Emirates i august begynner å fly fra Oslo, vil konkurransen hardne ytterligere til, noe som mest sannsynlig vil bety priser på godt under 5000 kroner for billetter til Bangkok hos de fleste selskaper helt frem til jul.

[ annonse ]

 

Merkelig prising

Det kan være komplisert å forstå prising av flybilletter. På samme datoer som Emirates tar 4582 kroner for en billett tur/retur Bangkok, vil en billett tur/retur Dubai koste 4965 kroner, mens en billett fra Dubai tur/retur Bangkok koster 4125 kroner.  Med andre ord koster det mer å fly med Emirates halve veien enn helt frem til Bangkok. Dette skyldes en kombinasjon av konkurranse, kapasitet på ulike ruter og passasjerenes reisemønstre. De må sikre fulle fly til Bangkok. Derfor betaler de som skal fra Skandinavia til Bangkok nesten det samme som de som ikke skal lengre enn til Dubai.

Det er fullt ut mulig å bestille flybilletter som gir opphold i Dubai i 24–36 timer om en ønsker å stoppe der på ut- eller hjemreise. Dubai har et svært godt tilbud av hoteller, restauranter, nattklubber og shopping.

 

«Verdens beste flyselskap»

Emirates ble under Paris Air Show i juni tildelt prisen «World’s Best Airline» da  2013 World Airline Awards ble delt ut av Skytrax. Dette regnes som den gjeveste prisen et flyselskap kan få i en internasjonal kåring.

Emirates har de siste årene ligget i sterk konkurranse med Qatar Airways om å sikre seg disse gjeve prisene. Nå blir det også konkurranse mellom Qatar og Emirates om norske thailandsreisende. Dette burde love godt, og det bør glede mange at det er to av verdens beste selskaper som nå jobber for å sikre seg norske passasjerer.

(Thailands Tidende utgave 1/2014 – 1. januar 2014)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge