[ annonse ]
1. januar 2014

Lederartikkel: Søppel verdt en kampanje?

Skrevet av 

I denne utgaven har vi et leserinnlegg om forsøpling i Pattaya. Det oppfordres til å protestere overfor myndighetene. Vi tror dette faktisk lar seg gjøre – i dagens verden hvor underskriftskampanjer enkelt kan ordnes via Facebook eller andre nettjenester.

 

Første gang man kommer til Thailand blir man sjokkert over hvordan thaiene søpler til landet sitt. Fastboende vender seg gradvis til det og skylder på kulturforskjeller. Men er det hele årsaken? Nei. En annen årsak er at thaiene er i en fase i samfunnsutviklingen som Nord-Europa for lengst har passert. De fleste thaier sliter fortsatt med å dekke primærbehovene i livet og har liten tid til overs til å tenke på omgivelsene. Men dette endrer seg raskt. For 10–15 år siden var det for eksempel veldig sjelden å se thailandske mosjonister – syklister og joggere. Nå er de et vanlig syn.

[ annonse ]

 

Ting utvikler seg, men det er ingen ting i veien for at vi vestlige dytter på for å få fortgang. Kanskje kan en underskriftskampanje blant skandinaviske turister vekke opp politikerne i Pattaya og andre turiststeder. Thaiene kildesorterer i nasjonalparker, så de har bevist at det lar seg gjøre. Hvis noen starter en kampanje, tar vi i Thailands Tidende på oss å oversette til engelsk og thai.

 

Politikere må tvinges til å gjøre fornuftige ting. Hvis ingen sier noe, kommer det dyre prestisjeprosjekter på rekke og rad, mens uglamorøse ting som vedlikehold av vegnett og søppelhåndtering havner nederst på lista. Som vanlig er det ett viktig maktmiddel vi utlendinger har – penger. Hvis vi truer med å begynne å bruke pengene våre i Sihanoukville, Penang og Cebu istedenfor Thailand kan det hende de lytter.

Dag A. Ekeberg


Dag A. Ekeberg, redaktør

 

(© Thailands Tidende. Utgave 1/2014 – 1. januar 2014)

 

Lest 1491 ganger Sist redigert 5. september 2015 - 15:25

Lik Thailands Tidende på Facebook:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonse ]

Interaktive oversikter

Siste rubrikkannonser

View Talay 5D – 86 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 5D – 86 kvm

Påkostet villa Bang Sarey
( / Hus til salgs)

Påkostet villa Bang Sarey

Fullt utrustet villa Bang Sarey
( / Hus til salgs)

Fullt utrustet villa Bang Sarey

View Talay 3A
( / Leilighet selges)

View Talay 3A

Penthouse i Pattaya
( / Leilighet til leie)

Penthouse i Pattaya