14. januar 2014

Protestaksjoner roligere enn fryktet

Skrevet av 

Den andre dagen med «Shut Down» i Bangkok nærmer seg slutten. Protestaksjonene har foregått i roligere former enn mange fryktet. Aksjonene var varslet i god tid, så mange folk i Bangkok har benyttet anledningen til å ta fri eller jobbe hjemme. Noen veger har vært tilnærmet tomme for trafikk. Det har vært godt med protestanter på de ulike møtestedene, men vi har ikke sett noe begrunnet anslag på antall protestanter. Ut fra bilder er det klart at det har dreid seg om hundretusener. TV-kanalene har stort sett fulgt opprinnelig sendeprogram, og kun rapportert fra demonstrasjonene i regulære nyhetssendinger.

Bankfilialer i nærheten av proteststedene har hatt stengt disse to dagene. Det har dreid seg om drøyt hundre filialer. Bankene har imidlertid bedyret at det ikke er andre problemer forbundet med aksjonene. Vi har ikke sett rapporter om at minibanker har gått tom for kontanter, slik blant andre Den amerikanske ambassade advarte mot.

Store kjøpesentre nære protestaksjonene har holdt åpent, men flere har varslet at de ville stenge tidligere på kvelden, ca. kl. 18.00.

Det har vært fremsatt diverse trusler som har fått medieoppmerksomhet. En rødskjorte-aktivist har skrevet på Facebook at tvillingdøtrene til hærsjefen bør passe seg hvis militærvesenet går til kupp. Det fikk hærens medieapparat til å gå ut med en fordømming av slike utspill.

Likeledes har protestleder Suthep Thaugsuban kommet med trusler om kidnapping mot fire regjeringsmedlemmer og sagt at de bør evakuere sine familiemedlemmer fra bostedene sine.

Myndighetene har sagt at de forventer at protestaksjonene varer ut denne uken, og statsminister Yingluck har igjen i ettermiddag gjentatt at hun ikke kan eller vil gå av som statsminister, men vil sitte frem til valget 2. februar, slik thailandske lover spesifiserer.

Suthep har sagt at han ikke vil gi seg. Målet er å få avlyst valget 2. februar.

Det har også vært motaksjoner fra rødskjortenes del, hovedsaklig utenfor Bangkok. Ca. 20 provinser har rapportert om demonstrasjonstog til støtte for regjeringen.

[ annonse ]

(Thailands Tidende Nett, 14. januar 2014)


[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Thailand i Norge