14. januar 2014

Protestaksjoner roligere enn fryktet

Skrevet av 

Den andre dagen med «Shut Down» i Bangkok nærmer seg slutten. Protestaksjonene har foregått i roligere former enn mange fryktet. Aksjonene var varslet i god tid, så mange folk i Bangkok har benyttet anledningen til å ta fri eller jobbe hjemme. Noen veger har vært tilnærmet tomme for trafikk. Det har vært godt med protestanter på de ulike møtestedene, men vi har ikke sett noe begrunnet anslag på antall protestanter. Ut fra bilder er det klart at det har dreid seg om hundretusener. TV-kanalene har stort sett fulgt opprinnelig sendeprogram, og kun rapportert fra demonstrasjonene i regulære nyhetssendinger.

Bankfilialer i nærheten av proteststedene har hatt stengt disse to dagene. Det har dreid seg om drøyt hundre filialer. Bankene har imidlertid bedyret at det ikke er andre problemer forbundet med aksjonene. Vi har ikke sett rapporter om at minibanker har gått tom for kontanter, slik blant andre Den amerikanske ambassade advarte mot.

Store kjøpesentre nære protestaksjonene har holdt åpent, men flere har varslet at de ville stenge tidligere på kvelden, ca. kl. 18.00.

Det har vært fremsatt diverse trusler som har fått medieoppmerksomhet. En rødskjorte-aktivist har skrevet på Facebook at tvillingdøtrene til hærsjefen bør passe seg hvis militærvesenet går til kupp. Det fikk hærens medieapparat til å gå ut med en fordømming av slike utspill.

[ annonse ]

Likeledes har protestleder Suthep Thaugsuban kommet med trusler om kidnapping mot fire regjeringsmedlemmer og sagt at de bør evakuere sine familiemedlemmer fra bostedene sine.

Myndighetene har sagt at de forventer at protestaksjonene varer ut denne uken, og statsminister Yingluck har igjen i ettermiddag gjentatt at hun ikke kan eller vil gå av som statsminister, men vil sitte frem til valget 2. februar, slik thailandske lover spesifiserer.

Suthep har sagt at han ikke vil gi seg. Målet er å få avlyst valget 2. februar.

Det har også vært motaksjoner fra rødskjortenes del, hovedsaklig utenfor Bangkok. Ca. 20 provinser har rapportert om demonstrasjonstog til støtte for regjeringen.

(Thailands Tidende Nett, 14. januar 2014)


Lest 1131 ganger Sist redigert 22. januar 2014 - 20:10

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Vi trenger ditt bidrag!

Siste rubrikkannonser

Toyota Hilux Vigo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Vigo

Fin villa i Phatthalung
( / Hus til salgs)

Fin villa i Phatthalung

124 kvm i Pattaya
( / Leilighet selges)

124 kvm i Pattaya

Ønsker å leie hus i Pattaya
( / Hus til leie)

Ønsker å leie hus i Pattaya

Ønsker å leie i Pattaya
( / Hus til leie)

Ønsker å leie i Pattaya