1. februar 2014

Thaier studerer norsk radio

Skrevet av 

I desember hadde Medietilsynet i Fredrikstad besøk av sju offentlig ansatte thaier. Som de skrev i sin henvendelse via Den thailandske ambassaden i Oslo, så ser Thailand på Norge og Sverige som foregangsland innen regulering av radio, og de ville se på både radiokringkasting generelt og også forholdene for lokalradio i Norge.

Det var Foundation for International Human Resource Development (FIHRD) ved leder Dr. Chira Hongladarom som arrangerte turen. De hadde med fem deltakere. I tillegg deltok to personer fra The National Broadcasting and Telecommunications Commission (NBTC), som i thailandske medier er mest kjent som den kontroversielle komiteen som regulerer de mobile nettverk i landet og arrangerer forsinkede auksjoner for 3G og 4G.

– De thailandske mediemyndighetene hadde spørsmål om særlig radio og overgangen til digitalradio i Norge, sier Hanne Nistad Sekkelsten til Thailands Tidende. Hun er konstituert direktør for konsesjon og tilsyn i Medietilsynet. Hun sier at norsk radiopolitikk, konsesjonsordning og konsesjonsforvaltning også var sentrale temaer.

[ annonse ]

– Er det vanlig at dere har delegasjoner på besøk fra utlandet?

– Det forekommer at Medietilsynet har ulike delegasjoner på besøk. Tilsynet har erfaring med bl.a. privat kringkastingsvirksomhet siden 1988. Både kringkastingsforvaltning og andre medierelaterte oppgaver har vært blant Medietilsynets oppgaver. Tilsynet har en relativt selvstendig forvaltningsrolle på mediefeltet og kan nok av den grunn være et interessant referansepunkt.

Medietilsynet er underlagt Kulturdepartementet. Etaten ble opprettet 1. januar 2005 ved en sammenslåing av Eierskapstilsynet, Statens filmtilsyn og Statens medieforvaltning. (dae)

(Thailands Tidende utgave 2/2014 – 1. februar 2014)

Lest 721 ganger Sist redigert 1. februar 2014 - 09:26

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Mest lest siste måned

Siste rubrikkannonser

Bangsare ved stranden
( / Leilighet selges)

Bangsare ved stranden

Enebolig i Cha am
( / Hus til salgs)

Enebolig i Cha am

Hus m/tropisk hage til salgs
( / Hus til salgs)

Hus m/tropisk hage til salgs

View Talay 5D – 86 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 5D – 86 kvm

View Talay 3A
( / Leilighet selges)

View Talay 3A

Interaktive oversikter