Mange vil synes at Thai Airways har det beste tilbudet fra Oslo til Bangkok Mange vil synes at Thai Airways har det beste tilbudet fra Oslo til Bangkok Foto: Terje Engø
1. februar 2014

De beste flyrutene til BKK

Skrevet av 

Ikke alle foretrekker direkterute. Ikke alle foretrekker å fly om natten. Vi ser på de beste tilbudene for de ulike preferansene du måtte ha.

 

Noen velger direktefly for å komme raskt frem, andre synes en mellomlanding er en fordel – da får de strukket beina, kanskje fått litt okay mat i magen og tilfredsstilt nikotinbehovet.

Fra Norge flyr nå Thai og Norwegian direkte. Da er det pris og avreisetidspunkt som avgjør hvilket selskap man velger. For de som ikke får blund på øyet kan det ofte være en fordel å fly fra Norge tidlig på dagen. Da er de naturlig trøtte når de kommer frem og kan sove ut på et hotell. Har en godt sovehjerte er det en fordel å reise om kvelden og komme frem sånn passe utsovet neste dag.

 

Thai direkte ofte rimelig

Thailands Tidende har sett på kombinasjonen av reisetid, flybytter og pris som de ulike selskapene tilbyr. Er en ikke avhengig av en røykestopp er nok det desidert beste tilbudet direkteruten til Thai Airways. Prisforskjellen mellom Thai og de rimeligste tilbudene fra andre selskaper på datoene vi sjekket i mars var fra i overkant av 600 kroner og oppover.  Qatar hadde en forbindelse med reisetid på 14:55 timer ut og 16:25 timer på retur. Direkte med Thai Airways var bare 211 kroner dyrere. Det skal ikke mye drikke eller mat til i Doha for at denne differansen er oppbrukt.

 

[ annonse ]

Avreise morgen eller kveld?

På tirsdager flyr Qatar allerede klokken 10:15. I prinsippet er det mulig å nå dette flyet med forbindelser på morgenen fra de fleste større flyplasser i Sør-Norge, eller med nattog. Men det skal små forsinkelser til som følge av tåke, snøstorm, frostrøyk og andre værproblemer før det skjærer seg.

Thai flyr ikke før 13:30, noe som gir atskillig bedre tid for de som ankommer Oslo fra andre deler av landet. På returreisen flyr Thai fra Bangkok 01:40 på natta og lander i Oslo klokken 06:20. Dette er svært gode tidspunkter for de som har evnen til å sove på flyet, og for de som skal ha forbindelser videre fra Gardermoen.

Turkish Airlines har også gode tider for de som ønsker å sove på flyet. Den mest ideelle avgangen fra Gardermoen går klokken 18:35. Det er 1 time og 55 minutter for flybytte i Istanbul. Ankomst i Bangkok er 14:50. Det gir tid til noen timer på ryggen før en beveger seg ut for å få seg en middag. Returflighten går 23:45, som for de fleste er en god tid å «legge» seg på. Allerede klokken 11:30 lander en på Gardermoen. Stoppen på 2:50 timer i Istanbul er en grei mulighet til å få seg en frokost og kanskje litt shopping før en flyr videre.

 

Lange dager med Norwegian

Norwegian har også direkte flight noen dager, mens de andre dager flyr via Stockholm. Til Bangkok flyr de kl. 14:55, som er for tidlig for å få seg en god blund på vei ned. Hjem flyr de fra Bangkok 09:00 og lander 14:55. For de fleste er dette en lang og trøttende dagflyvning. Prisen er heller ikke særlig konkurransedyktig på den dato vi sjekket. 4718 kroner er i seg selv en grei pris. Men skal en ha bagasje med seg, og ønsker måltider, så koster det 990 kroner i tillegg. Det gir en pris på 5708. Siden dette er en flyvning på dagtid går det også penger til drikke, og kanskje noe snacks. Det kan fort bli lange og dyre dager med Norwegian og det skal lite til før prisen er over 6000 kroner. En kan fly direkte billigere med Thai Airways de fleste dager, og atskillig billigere med andre selskaper om en godtar en mellomlanding.

Da vi undersøkte to påfølgende dager, tirsdag og søndag for utreise, var det mulig å fly direkte med Thai Airways for 5131 kroner. Dagen etter kostet Thai 5789, mot Norwegian 5708. Prisforskjellen på 81 kroner svir en fort av når en handler om bord hos Norwegian. Og mange synes det er behagelig å slippe å lete frem et betalingskort hver gang en skal ha noe.

 

Det beste selskapet

Det er vanskelig å kåre ett selskap som det beste på ruten Oslo – Bangkok med mindre en bruker pris som eneste kriterium. Men Thai Airways har det mest behagelige tilbudet – direkte og ofte til en ganske rimelig pris.

Aksepterer en mellomlanding er det svært mange selskaper som tilbyr nesten samme reisetid og samme service inkludert i prisene. Hadde Qatar tilbudt litt kortere ventetid ved flybytte i Doha, ville nok både service, pris og dert faktum at de bruker nye fly gjort det lett å erklære dem som beste tilbud.

(Thailands Tidende utgave 2/2014 – 1. februar 2014)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge