annonse:
1. februar 2014

«Ristraktor» satser i Europa via Kverneland-oppkjøp

Skrevet av 

De som har vært på landsbygda i Thailand har neppe unngått å se de oransje småtraktorene fra Kubota. Det japanske firmaet satset opprinnelig på traktor til bruk i risdyrkingen, og har egne fabrikker i Thailand. For snaut to år siden kjøpte de opp Kverneland Group på Jæren. Kverneland Group lager en rekke landbruksredskaper som henger etter traktorer, blant annet ploger, harver og grasmaskiner. I tillegg til plogfabrikken på Jæren har selskapet produksjonsanlegg i Danmark, Tyskland, Nederland, Frankrike, Italia, Russland og Kina. Europa er hovedmarkedet.

Det er dette kjøpet som nå gjør at Kubota satser på større traktorer til det europeiske markedet.

Kubota-ledelsen varslet før jul at selskapet nå etablerer et produksjonsanlegg for traktorer med ytelse i spennet 130–170 hestekrefter – det vil si ganske store maskiner. Fabrikken bygges opp i Bierne ved Dunkerque helt nord i Frankrike. Formålet er å ta opp konkurransen med John Deere og andre globale produsenter av landbrukstraktorer.

Kubota investerer foreløpig 40 millioner euro i den franske traktorfabrikken, som får 140 ansatte. Produksjonen skal være i gang mot slutten av 2014 og kapasiteten blir i utgangspunktet på 3000 enheter årlig.

Dette trekket vil mest sannsynlig også føre til økt salg for Kvernelands produkter og økt aktivitet på Jæren. Konsernsjef Ingvald Løyning i Kverneland Group sier til Stavanger Aftenblad at det nå pågår et investeringsprogram på flere hundre millioner kroner i plogfabrikken på Jæren. I høst startet en stor lansering av Kverneland-utstyr i USA, via Kubotas amerikanske forhandlernett. (dae)

(Thailands Tidende utgave 2/2014 – 1. februar 2014)

Lest 1142 ganger Sist redigert 1. februar 2014 - 09:29
annonse:

forsiden

Utgave 12 – 1. desember:
Abonner på gratis e-avis for å lese hele utgaven

Siste rubrikkannonser

Isuzu MU 7 selges
( / Til salgs)

Isuzu MU 7 selges

Trommis og keyboardist
( / Tjenester)

Trommis og keyboardist

Condo Jomtien - langtidsleie
( / Leilighet til leie)

Condo Jomtien - langtidsleie

Ønsker leilighet i Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage

Jomtien Plaza Condotel
( / Leilighet til leie)

Jomtien Plaza Condotel