Det er fortsatt daglige demonstrasjoner i Bangkok Det er fortsatt daglige demonstrasjoner i Bangkok Foto: Thailands Tidende
1. februar 2014

Kommentar: Amper stemning før valget

Skrevet av 

Det er valg i morgen 2. februar. De fleste provinser rapporteres å være klare til å ta imot velgerne. Unntaket er noen provinser i Syd-Thailand. Disse har tradisjonelt hatt et solid flertall for Demokratene – opposisjonspartiet som ikke stiller til valg. Det har vært spredte tilløp til konfrontasjoner mellom tilhengere og motstandere av dagens regjering og det forventes problemer ved enkelte stemmekretser på valgdagen.

 

Den største nyhetssaken de siste dagene har dreid seg om situasjonen til risbøndene, som fortsatt ikke har fått betalt for fjorårets rishøst i henhold til prisgarantien. Regjeringen har forsøkt å låne penger til å betale risbøndene, men bankvesenet i Thailand har sagt nei. De hevder at regjeringens interimstatus ikke tillater låneopptak. Risbønder har protestert i deler av Thailand. Noen steder har de stengt hovedfartsårer.

 

Regjeringspartiet Pheu Thai hadde satset mye på å få betalt ut prisgarantien på ris innen valget. Det lyktes de altså ikke med, og de vil nok tape stemmer på det. Uansett går de fleste spådommer ut på at Pheu Thai vil vinne en lett seier i morgen, spesielt siden det største opposisjonspartiet altså ikke stiller til valg.

 

Regjeringsmotstanderne, ledet av Suthep Thaugsuban, demonstrerer fortsatt daglig i Bangkok. De har truet med å sperre tilgangen til stemmelokaler i morgen. Rødskjortene har truet med å gå til motangrep hvis ikke politi og militærvesen lykkes i å holde stemmelokalene åpne.

 

[ annonse ]

Noen aviser har hatt oppslag om at rødskjortene i Chiang Mai ikke vil akseptere et eventuelt militærkupp i Thailand, og at de vil kjempe mot militærvesenet og danne en egen stat i nord og nordøst med Yingluck som leder. Få politiske kommentatorer har noe tro på at dette kan bli en realitet.

(Thailands Tidende Nett - 1. februar 2014)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge