[ annonse ]
1. mars 2014

Gransker slekter fra Bangkok

Skrevet av 

Saltens flittigste slektsgransker befinner seg ikke i Salten men i provinsen Samut Prakan rett syd for Bangkok. Det er snakk om Vidar Johansen (62) fra Steigen. Han jobber med slektsgranskning 7–8 timer hver dag og har over 20.000 profiler i sin database på geni.com. Arbeidet skjer i Bang Phli Yai, ifølge avisa NordSalten.

– Å slektsgranske fra Thailand er ikke forskjellig fra å gjøre det fra Steigen, sier Johansen. – Vi benytter samme internett og de samme kildene. Og jeg har forsket så lenge på mine forfedre og på personer fra Nord-Salten at de aller fleste vil finne sine forfedre blant mine profiler.

Johansen fortsetter: – Jeg sitter ikke på bar og drikker øl hver dag som mange nordmenn i Thailand, men lever enkelt og omtrent på samme måte her som jeg ville gjort i Steigen. Den store forskjellen er at alt er billig, og at jeg slipper både snø og kulde, sier han.

[ annonse ]

Vidar Johansen bruker Facebook aktivt, ikke minst de lokalhistoriske sidene fra Steigen, Hamarøy, Tysfjord og Sørfold.

For tiden gransker han gamle samiske slekter fra Strømfjordområdet. Han sier: – Å forske på samer er gjerne mer tidskrevende. Mange av dem oppholdt seg mye av tiden i fjellområdene fra Sørfold til Tysfjord. Hvis en reindriftsame har bopel Hamarøy og sier ved folketelling at barnet er født i Hamarøy, så kan barnet være døpt både i Hamarøy, Steigen, Tysfjord, Nordfold eller Sørfold. Kanskje er barn født i Norge og døpt i Sverige, eller omvendt. Det blir ofte mange kirkebøker å lete i. Men det er artig å forske på samiske slekter, og jeg har også funnet svenske samer blant mine egne aner, forteller han til NordSalten. (dae)

(Thailands Tidende utgave 3/2014 – 1. mars 2014)

 

Lest 1486 ganger

Lik Thailands Tidende på Facebook:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonse ]

Interaktive oversikter

Siste rubrikkannonser

View Talay 5D – 86 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 5D – 86 kvm

Påkostet villa Bang Sarey
( / Hus til salgs)

Påkostet villa Bang Sarey

Fullt utrustet villa Bang Sarey
( / Hus til salgs)

Fullt utrustet villa Bang Sarey

View Talay 3A
( / Leilighet selges)

View Talay 3A

Penthouse i Pattaya
( / Leilighet til leie)

Penthouse i Pattaya