1. mars 2014

Gransker slekter fra Bangkok

Skrevet av 

Saltens flittigste slektsgransker befinner seg ikke i Salten men i provinsen Samut Prakan rett syd for Bangkok. Det er snakk om Vidar Johansen (62) fra Steigen. Han jobber med slektsgranskning 7–8 timer hver dag og har over 20.000 profiler i sin database på geni.com. Arbeidet skjer i Bang Phli Yai, ifølge avisa NordSalten.

– Å slektsgranske fra Thailand er ikke forskjellig fra å gjøre det fra Steigen, sier Johansen. – Vi benytter samme internett og de samme kildene. Og jeg har forsket så lenge på mine forfedre og på personer fra Nord-Salten at de aller fleste vil finne sine forfedre blant mine profiler.

Johansen fortsetter: – Jeg sitter ikke på bar og drikker øl hver dag som mange nordmenn i Thailand, men lever enkelt og omtrent på samme måte her som jeg ville gjort i Steigen. Den store forskjellen er at alt er billig, og at jeg slipper både snø og kulde, sier han.

Vidar Johansen bruker Facebook aktivt, ikke minst de lokalhistoriske sidene fra Steigen, Hamarøy, Tysfjord og Sørfold.

For tiden gransker han gamle samiske slekter fra Strømfjordområdet. Han sier: – Å forske på samer er gjerne mer tidskrevende. Mange av dem oppholdt seg mye av tiden i fjellområdene fra Sørfold til Tysfjord. Hvis en reindriftsame har bopel Hamarøy og sier ved folketelling at barnet er født i Hamarøy, så kan barnet være døpt både i Hamarøy, Steigen, Tysfjord, Nordfold eller Sørfold. Kanskje er barn født i Norge og døpt i Sverige, eller omvendt. Det blir ofte mange kirkebøker å lete i. Men det er artig å forske på samiske slekter, og jeg har også funnet svenske samer blant mine egne aner, forteller han til NordSalten. (dae)

(Thailands Tidende utgave 3/2014 – 1. mars 2014)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge