1. april 2014

Flere kondoer, færre kjøpere

Skrevet av 

Etterspørselen etter kondoer i Pattaya gikk betydelig ned i siste kvartal i fjor. Årsaken antas å være de politiske demonstrasjonene i Bangkok. Nedgangen sammenfalt med en sterk økning i byggingen av kondoleiligheter i Pattaya, melder Bangkok Post. 

I annet halvår i fjor kom det hele 9.575 nye kondoleiligheter på markedet i Pattaya, 30% mer enn i første halvår. 71% av disse ble solgt, ifølge Surachet Konghcheep, som er forskningsdirektør ved eiendomsrådgiverfirmaet Colliers International Thailand. I første halvår lå prosenten av solgte leiligheter på 76.

Collier sier at det finnes 54.650 kondoleiligheter i Pattaya, og at prisen de siste to årene har vært ca. 55.000 baht pr kvadratmeter i snitt.

Det er spesiell bekymring for Jomtien-området, hvor det bygges flere kondoer enn noe annet sted i Thailand for tiden. I inneværende år skal det etter planen komme hele 10.770 nye leiligheter på markedet i Jomtien. Det er flere store kondoprosjekter i Jomtien som har over 1000 leiligheter og satser på den billigere del av markedet.

De store utbyggerne er gjerne utviklere fra Bangkok som ikke har markedsført seg noe særlig overfor utlendinger. De selger mest til thaier. Etterspørselen blant folk fra vesten går ned mens det blir stadig flere kjøpere fra Russland, India og Kina.

Grunnet økt pris på byggevarer og logistikk forventes det en økning i kvadratmeterprisen i år på 5–10 prosent. (dae)

(Thailands Tidende utgave 4/2014 – 1. april 2014)

 

Lest 1758 ganger
annonse:

forsiden

Utgave 4-2017 (1. april):
Abonner på gratis e-avis for å lese denne utgaven

Siste rubrikkannonser

Ønsker å leie i Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage

View Talay 3A
( / Leilighet selges)

View Talay 3A

Penthouse i Pattaya
( / Leilighet til leie)

Penthouse i Pattaya

Utleieprosjekt i Hua Hin
( / Til salgs)

Utleieprosjekt i Hua Hin

Honda City, Jomtien
( / Til salgs)

Honda City, Jomtien