1. april 2014

Flere kondoer, færre kjøpere

Skrevet av 

Etterspørselen etter kondoer i Pattaya gikk betydelig ned i siste kvartal i fjor. Årsaken antas å være de politiske demonstrasjonene i Bangkok. Nedgangen sammenfalt med en sterk økning i byggingen av kondoleiligheter i Pattaya, melder Bangkok Post. 

I annet halvår i fjor kom det hele 9.575 nye kondoleiligheter på markedet i Pattaya, 30% mer enn i første halvår. 71% av disse ble solgt, ifølge Surachet Konghcheep, som er forskningsdirektør ved eiendomsrådgiverfirmaet Colliers International Thailand. I første halvår lå prosenten av solgte leiligheter på 76.

Collier sier at det finnes 54.650 kondoleiligheter i Pattaya, og at prisen de siste to årene har vært ca. 55.000 baht pr kvadratmeter i snitt.

[ annonse ]

Det er spesiell bekymring for Jomtien-området, hvor det bygges flere kondoer enn noe annet sted i Thailand for tiden. I inneværende år skal det etter planen komme hele 10.770 nye leiligheter på markedet i Jomtien. Det er flere store kondoprosjekter i Jomtien som har over 1000 leiligheter og satser på den billigere del av markedet.

De store utbyggerne er gjerne utviklere fra Bangkok som ikke har markedsført seg noe særlig overfor utlendinger. De selger mest til thaier. Etterspørselen blant folk fra vesten går ned mens det blir stadig flere kjøpere fra Russland, India og Kina.

Grunnet økt pris på byggevarer og logistikk forventes det en økning i kvadratmeterprisen i år på 5–10 prosent. (dae)

(Thailands Tidende utgave 4/2014 – 1. april 2014)

 

Lest 1775 ganger

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Vi trenger ditt bidrag!

Mest lest siste måned

Siste rubrikkannonser

Hus i Chiang Mai
( / Hus til salgs)

Hus i Chiang Mai

Najomtien - stor designvilla
( / Hus til leie)

Najomtien - stor designvilla

Raskt salg Koh Samui
( / Land til salgs)

Raskt salg Koh Samui

Bangsare ved stranden
( / Leilighet selges)

Bangsare ved stranden

Enebolig i Cha am
( / Hus til salgs)

Enebolig i Cha am

Interaktive oversikter