annonse:
1. april 2014

Thaier i Larvik får kurs

Skrevet av 

Thailandske kvinner med barn under tre år som bor i Larvik-området har et tilbud som ikke alle andre får: De inviteres med i mor- og barngruppa i byen. Denne har eksistert i 15 år, og fikk sin start på daværende Globus barnehage på Lovisenlund. I starten var dette et barnehagetilbud til innvandrere som ville lære seg norsk, men det har etter hvert utviklet seg til å bli en institusjon i byen, ifølge Østlands-Posten. Innvandrerkvinner møtes, utveksler erfaringer – og studerer norsk, mens barna får ettersyn og omgang med både utenlandske og norske barn.

For tiden har gruppa deltakere fra Thailand, Polen, Kina, Filippinene, Vietnam, Mexico, Brasil, Makedonia, Syria og Eritrea. Noen har kommet som følge av familiegjenforening, andre er asylmottakere, flyktninger eller arbeidsinnvandrere. Den siste gruppa må betale for å delta i Norskskolens mor- og barngruppe. Etter femten års aktivitet er det tre hundre innvandrerkvinner som har deltatt i denne gruppa.

Fagkonsulent Heidi Reif ved Byskogen skole har vært primus motor for gruppa. Hun sier at norskundervisning er hovedfokus, men målet er også å få kvinnene ut av hjemmet og å gi dem et nettverk. (dae)

(Thailands Tidende utgave 4/2014 – 1. april 2014)

 

Lest 1038 ganger

Likte du denne artikkelen? Lik Thailands Tidende på Facebook:

annonser:

forsiden

Utgave 2 – 1. februar:
Abonner på gratis e-avis for å lese hele utgaven

Siste rubrikkannonser

Isuzu MU-X
( / Til salgs)

noimage

Rolig 3-roms Nordic Terrace
( / Leilighet selges)

Rolig 3-roms Nordic Terrace

Flott leilighet på Jomtien
( / Leilighet til leie)

Flott leilighet på Jomtien

Beste beliggenhet på Jomtien
( / Leilighet selges)

Beste beliggenhet på Jomtien

Penthouse Nordic Terrace
( / Leilighet selges)

Penthouse Nordic Terrace