1. april 2014

Tomteprisene går trolig ned

Skrevet av 

En thailandsk professor sier at man kan forvente nedgang i tomteprisene utenfor Bangkok i år. Årsaken er at det er blitt satt en stopper for infrastrukturprosjektet til regjeringen. De hadde planlagt å bruke hele 2000 milliarder baht på infrastruktur, inkludert høyhastighetstog og vegutbedring, men dette er nå blitt stoppet av konstitusjonsdomstolen. 

Som en følge av forventninger mot disse investeringene har tomteprisene i provinsene rundt Bangkok og i Isan økt betydelig de siste to årene. Professor Manop Bongsadadt ved arkitektavdelingen på Chulalongkorn University sier at det mange steder har vært en tredobling av prisene de siste par årene. Dette gjør at det etter alle solemerker vil komme en korreksjon i markedet nå.

Professoren venter likevel ikke noe krakk, da han mener at investorer i mange tilfeller ikke vil selge, men sitte på sine landeiendommer til markedet bedrer seg igjen.

Neste års asiatiske integrasjon, samt en generell trend mot flytting ut fra hovedstaden – ledet av industrien etter flommen i 2011 – har også bidratt til økningen i landprisene. Provinsene som har sett en tredobling av tomtepriser er ifølge Bangkok Post Mukdahan, Nong Khai og Nakhon Phanom. (dae)

(Thailands Tidende utgave 4/2014 – 1. april 2014)

 

Lest 1366 ganger Sist redigert 2. april 2014 - 15:47
annonse:

forsiden

Utgave 5-2017 (1. mai):
Abonner på gratis e-avis for å lese denne utgaven

Mest lest siste måned

Siste rubrikkannonser

Leilighet ønskes leid Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage

Påkostet villa Bang Sarey
( / Hus til salgs)

Påkostet villa Bang Sarey

Fullt utrustet villa Bang Sarey
( / Hus til salgs)

Fullt utrustet villa Bang Sarey

Ønsker å leie i Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage

View Talay 3A
( / Leilighet selges)

View Talay 3A