[ annonse ]
1. april 2014

Chulalongkorn: – Fiskere blir ikke mishandlet

Skrevet av 
[ annonse ]

Fagforeningsaktivister har mange ganger klaget på arbeidsforholdene på vegne av utenlandske ansatte i thailandsk fiskeindustri. Dette dreier seg som oftest om kambodsjanere og burmesere, og det hevdes at de jobber under elendige forhold.

Dette er ikke Chulalongkorn University enige i, og de viser til en studie gjort mellom februar og juni i fjor. Universitetets «Asian Research Centre for Migration» intervjuet 527 burmesere og kambodsjanere i 13 tunfiskbedrifter i Samut Prakan, Samut Sakhon, Songkhla, Rayong and Nakhon Pathom. Svarene indikerer at 87% av de spurte var fornøyd med arbeidsforholdene, og kun 5% ønsket å skifte jobb.

De spurte hadde betalt mellom 5000 og 20.000 baht til agenter som skaffet dem jobbene. Ifølge Chulalongkorn var det ingen av intervjuobjektene som hadde opplevd barnearbeid, seksuelt press eller tvangsarbeid.

I studiene fant de videre at arbeidsgiverne overholdt lovens bestemmelser, som blant annet sier at det ikke er lov å trekke i lønn for rom, vann og strøm eller å konfiskere arbeidstakernes pass.

Fagforeningsrådgiver Andy Hall kommenterte studien overfor Bangkok Post. Han sier at tunfiskindustrien nok er blant de bedre stilte. Han hadde imidlertid en innvending mot studien, og det var at arbeidstakerne var blitt intervjuet på arbeidsplassen, og derfor kunne tenkes å være tilbakeholdne med å kritisere arbeidsgiver. Han sa også at han personlig hadde møtt arbeidstakere i tunfiskindustrien som var i aldersgruppen 14–17 år, og stilte et spørsmålstegn ved studien på dette området. (dae)

(Thailands Tidende utgave 4/2014 – 1. april 2014)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)