Kåre foran den nye baren i Ban Kruat Kåre foran den nye baren i Ban Kruat Foto: Privat
1. april 2014

Kåre Anmarkrud tilbake i manesjen

Skrevet av 

For et snaut år siden proklamerte Kåre Anmarkrud (69) at han var utkjørt og ferdig som «bargnom». Han solgte sin halvdel i Kåres Partybar i Pattaya. Nå har imidlertid totningen kommet på andre tanker og åpner bar på konas hjemsted i Buriram.

 

Anmarkrud skal i disse dager åpne «Kåre og Lek Sportsbar» i Ban Kruat helt syd i Buriram. Dette er et område hvor mange nordmenn og andre vestlige har slått seg ned.

– «Hva var det jeg sa» blir vel hilsenen du får fra mange gamle kjente i Pattaya nå?

– Jo da, kommentarene har kommet allerede. Jeg var nemlig helt klar på at min tid som bargnom var over for et år siden. Jeg var utkjørt og så for meg en rolig pensjonstid uten stress og forpliktelser, men det var vanskelig å fjerne «sirkushesten» i meg. Jeg fant ut at jeg ikke var eslet til å sitte og telle høner fra terrassen, sier Anmarkrud.

– Jeg var nok blitt vant med å ha venner rundt meg både i fest og alvor, fortsetter han. – Her i Ban Kruat har jeg både møtt gamle venner og fått mange nye, både nordmenn og andre nasjonaliteter. Ønsket fra mange har vært å ha et møtested. Fristelsen ble for stor.

Anmarkrud hadde stor suksess på internett med Kåres Partybars Forum. Dette drives nå videre av den tidligere partneren Terje Salvesen, mens Anmarkrud har startet et nytt forum. Det dreier seg om websiden www.thailandnytt.com, som vil bli den nye barens nettforum. Her finner man også bilder, historier og råd for thailandsfarere.

 

[ annonse ]

Biljard og dart

– Det blir kanskje snevert å satse kun på nordmenn? Hva vil prege den nye baren?

– Jeg har anskaffet et 9-fots biljardbord fra Brunswick, et turneringsbord som går for å være det beste i markedet. I tillegg blir det elektronisk dartspill. Vi vil også vise variert norsk og internasjonal idrett på storskjerm.

Baren skal også tilby servering: – Planen er at vi starter med enkle matretter og ser an behovet. En gedigen gassgrill er innkjøpt, så det blir nok mange grillkvelder fremover. I tillegg har vi skaffet fiberoptisk internett.

Baren er på ca. 130 kvadratmeter innendørs og 50 kvadratmeter utendørs.

– Hvordan blir det å drive bar på landsbygda i forhold til i Pattaya?

– Det blir nok helt annerledes enn å drive bar i Pattaya, der gjestene i hovedsak er turister og tilfeldige besøkende. Her på bygda blir de fleste gjestene fastboende folk med hus og familie i nærheten.

Anmarkrud sier at dagens tilbud på utefronten består av et «hull i veggen» med utedass og møbler i sement: – Jeg tror fastboende her ønsker seg et litt mer ryddig sted, ikke minst når de får besøk av slektninger og venner.

 

Fiskedam på si

– Hvordan går det med deg på bygda? Hva bruker du tiden på?

– Jeg er en person som trives på bygda. Det ble mange år i Pattaya med stress, misunnelse og sladder. Slikt finnes også her, men ikke i samme utstrekning. Jeg har nå hatt et år til å restituere meg både fysisk og psykisk, så alle dagene er nye igjen.

Anmarkrud har også andre forretningsinteresser på stedet: – Vi har i en ristresker og en traktor vi leier ut. I tillegg har vi en fiskedam på ni rai som vi nå skal forsøke å få satt i drift. Det er plass til ca. 150.000 fisk i dammen, hvorav en tredjedel kan høstes årlig. Jeg er spent på om jeg får se slutten på alle disse planene mine, sier Anmarkrud.

– Men nå blir det mye fokus på baren. Det kommer ikke til å bli like lange dager som i Pattaya, da vi ofte satt til utpå morgenkvisten. Men ikke noe går av seg selv, så jeg blir mye tilstede i den nye baren. Jeg har lært hvor viktig det er med tilstedeværelse, avslutter den erfarne bareieren.

(Thailands Tidende utgave 4/2014 – 1. april 2014)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Thailand i Norge