1. april 2014

Orakelet svarer: Dyre faste avgifter

Skrevet av 

Boligfeltet vårt har koblet seg opp mot kommunalt vannverk etter store problemer med brønner og pumper. For forbruk tar de nå 45 baht pr kubikkmeter, men jeg har hørt at huseierne på nabofeltet betaler direkte til vannverket hver for seg, og betaler 17 baht pr kubikkmeter. Kan jeg kreve å få koble huset mitt direkte opp mot det kommunale vannverket?

Huskjøper, Pattaya

 

Svar fra Orakelet:

For det første så er den offentlige vannavgiftssatsen avhengig av størrelse på forbruket, men den kan nok for mange ende opp på omkring 17–20 baht pr kubikkmeter. Hus eid via firmaer betaler for øvrig en minimumsavgift på 363 baht pr måned, uansett om vannet er slått på eller av.

Mange boligfelter har felles vann- og strømforsyning, og det står ofte spesifisert i kjøpekontrakten hvordan dette skal betales. Ved slike løsninger vil du begå kontraktsbrudd hvis du går hen og kobler huset ditt direkte til det kommunale vannverket.

En del eldre boligfelter har hatt fellesløsninger, men disse har brutt sammen fordi det ikke betales inn tilstrekkelig med fellesavgifter. I slike tilfeller har du selvsagt rett til å gå direkte til vannverket eller elverket og få tilkoblingen din derfra.

De som bygger boligfelter plikter å gjøre dette etter lovgivningen om boligfelter. Da skal det velges et styre av beboere, og det er disse som bestemmer hvordan avgiftene skal være. Mange boligfelter er imidlertid ikke registrert på denne måten, og det varierer hvor mye innflytelse beboerne har.

[ annonse ]

I ditt tilfelle er det innført et nytt betalingssystem for vann, som ikke sto i kjøpekontrakten. Dette bør beboerne ha mulighet til å påvirke. Hvis dere ikke har noen beboerforening, bør dere vurdere å starte en slik. (dae)

(Thailands Tidende utgave 4/2014 – 1. april 2014)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge