8. mai 2014

Korrupsjonstiltale tatt ut

Skrevet av 

Antikorrupsjonskommisjonen (National Anti-Corruption Commission – NACC) har i dag vedtatt å reise tiltale mot avsatt statsminister Yingluck Shinawatra for hennes rolle i prisgarantien for ris.

Saken går nå videre til senatet, som har myndighet til å forby henne å drive politisk virksomhet i inntil fem år. Hvorvidt dette også blir en kriminalsak gjenstår å se. NACC skal vurdere om det er grunnlag for kriminell tiltale. Da blir i så fall saken overført til en spesiell avdeling av Thailands høyesterett som har med forbrytelser gjort av folkevalgte personer.

Yingluck var selv leder av nasjonens riskomité (National Rice Policy Committee), og ifølge tiltalen i dag unnlot hun å stoppe prisgarantiprogrammet selv etter at det ble kjent at det var store tap i programmet grunnet korrupsjon på alle nivåer i salgskjeden.

Yinglucks forgjenger, Abhisit, støttet også opp om risbønder, men hans regjering hadde en annen løsning. De betalte ut mellomlegget hvis markedsprisen risbøndene fikk for varene lå under en garantert minstepris. Yinglucks regjering ville heller styre hele prosessen selv, og stå som kjøper av all risen til det store antall bønder som meldte seg på garantiordningen.

[ annonse ]

(Thailands Tidende Nett - 8. mai 2014: 19.20)

 

Lest 844 ganger Sist redigert 1. juni 2014 - 11:15

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Vi trenger ditt bidrag!

Siste rubrikkannonser

Fin villa i Phatthalung
( / Hus til salgs)

Fin villa i Phatthalung

124 kvm i Pattaya
( / Leilighet selges)

124 kvm i Pattaya

Ønsker å leie hus i Pattaya
( / Hus til leie)

Ønsker å leie hus i Pattaya

Ønsker å leie i Pattaya
( / Hus til leie)

Ønsker å leie i Pattaya

Hus i Chiang Mai
( / Hus til salgs)

Hus i Chiang Mai