8. mai 2014

Korrupsjonstiltale tatt ut

Skrevet av 

Antikorrupsjonskommisjonen (National Anti-Corruption Commission – NACC) har i dag vedtatt å reise tiltale mot avsatt statsminister Yingluck Shinawatra for hennes rolle i prisgarantien for ris.

Saken går nå videre til senatet, som har myndighet til å forby henne å drive politisk virksomhet i inntil fem år. Hvorvidt dette også blir en kriminalsak gjenstår å se. NACC skal vurdere om det er grunnlag for kriminell tiltale. Da blir i så fall saken overført til en spesiell avdeling av Thailands høyesterett som har med forbrytelser gjort av folkevalgte personer.

Yingluck var selv leder av nasjonens riskomité (National Rice Policy Committee), og ifølge tiltalen i dag unnlot hun å stoppe prisgarantiprogrammet selv etter at det ble kjent at det var store tap i programmet grunnet korrupsjon på alle nivåer i salgskjeden.

Yinglucks forgjenger, Abhisit, støttet også opp om risbønder, men hans regjering hadde en annen løsning. De betalte ut mellomlegget hvis markedsprisen risbøndene fikk for varene lå under en garantert minstepris. Yinglucks regjering ville heller styre hele prosessen selv, og stå som kjøper av all risen til det store antall bønder som meldte seg på garantiordningen.

(Thailands Tidende Nett - 8. mai 2014: 19.20)

 

Sist redigert 1. juni 2014 - 11:15
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Bang Sarey Nordic Resort
( / Hus til leie)

Bang Sarey Nordic Resort

2-roms Pratamnak Soi 4
( / Leilighet til leie)

2-roms Pratamnak Soi 4

View Talay 5c
( / Leilighet selges)

View Talay 5c

Thailand i Norge